Търсят концесионери на едни от най-емблематичните плажове по южното Черноморие

1
Добави коментар
region.burgas
region.burgas

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обяви 11 нови търга с тайно наддаване за отдаване под наем на морски плажове. Търсят се стопани за плажовете край най-известните къмпинги по южното Черноморие – „Смокините“, „Златна рибка“, „Корал“ и „Делфин“.

Конкурсите ще са отворени до 11 май, а концесията ще е с продължителност 5 години. Всеки заинтересуван може да закупи тръжната документация от МРРБ на цена 500.00 лева.

Това е четвъртата подобна процедура от началото на годината. Досега Министерството е извадило на тезгяха 43 плажа с желанието те да намерят стопани за откриването на летния сезон.

Цените в тази процедура са сравнително по-ниски в сравнение с предходните 3. Най-скъп е ”Смокините – север”, чиято цена започва наддаване от 63 393 лева без ДДС.

Най-много концесионери се търсят в община Созопол – плажната ивица на къмпинг „Златна рибка”, местността „Буджака”, „Каваците – север“, и „Смокините – север и юг”.

В община Несебър се предлага „Козлука“, а в община Царево – плажа на къмпинги ”Корал” и „Делфин“, както и „Ахтопол – фара“.