Как да Овладеем и Увеличим Силата на Мисълта Си и Как да Използваме Позитивното Мислене Успешно?

1
Добави коментар
Likes
Likes

150 Flares

150 Flares

×

 

 

Живеем в Свят в Който:

Богатите стават все по-богати а бедните все по-бедни.
Хората са забравили как да общуват и се блещят в екраните на Фейсбук.
Стотици хиляди измират всяка година от глад и войни.
Докторите не са вече лечители, а търговски представители.
Земята, на която живеем е замърсена ужсно.

 

Истината е, че всички тези неща са приченени от самите нас. Ние сме в основата на всичко което ни се случва. Ние и Мислите които поражда нашето съзнание.

И нека преди да продължа с тази много-много важна тема да споделя нещо с вас, които чете това сега. НИЕ не можем да предприемем нито едно действие в живота си, ако преди това не сме имали мисъл или чувство, което да задвижи съответното действие (проявление).

Нашите мисли и чувства създават това, което наричаме наш живот или наша реалност. Точно поради тази причина темата за Мислите е от съществено значение за нас, за нашето бъдеще като същества и за наследството, което оставяме на нашите деца.

Нака променим себе си и еволюираме по-бързо, като променим начина по който мислим!

 

 

Какво Представлява Мисълта, Как Работи И Какво Може Тя?

 

Мисълта е сила, както каквито са гравитацията, привличането и отблъскването. Нека първо поясним първо какво означава невронна връзка. Невроните са мозъчните клетки, които са способни да генерират електрически импулс. Когато този електрически импулс нарасне в дадена клетка, той прескача към съседния неврон а двата се допират чрез окончанията си, наречени аксони.

Електрическият ток, който протича между невроните, всъщност представлява мисълта. Когато една мисъл тече по утъпкан път, тоест много често ни минава през ума, аксоните са почти допрени и се иска съвсем малко електрическо напрежение, за да прескочи тя от единия неврон в другия. Което означава, че има нервни пътища, които са много по “утъпкани”, и съответно мисли, които непрекъснато са в главите ни, независимо дали го съзнаваме, или не.

Един от моите любими ментори е Джон Кехоу. Ето откъс от книгата му “Успехът и Парите”:

“Цялата физическа реалност се състои от вибрации на енергията. Мислите ни също са вибрации, състоящи се от същата енергийна субстанция. Мисли, повтарящи се с чувство и емоция, постепенно се запечатват в подсъзнанието ни.
Щом това се случи веднъж, мислите ни изкристализират в убеждения и започват да вибрират в нас, привличайки от заобикалящата ни мрежа от реалности хора, обстоятелства и събития, които съответстват на това, което е вътре в нас …
Мислите са основните жизнени сили, формиращи нашето настояще и определящи това, което ще се случи в бъдеще. Казано по-простичко, мислите са единственият и най-важен фактор в живота ни, върху който имаме пълен контрол.”

 

В друга книга на Джон Кехоу “Подсъзнанието Може Всичко” четем:

“През 1979 г. Робърт Джан, декан на школата за технически и приложни науки на Пристънския университет, разработил програма за изучаване на ролята на съзнанието при създаване на материалната действителност.
Провеждайки хиляди експерименти, Джан и неговите сътрудници публикували своите открития, заявявайки, че вече има недвусмислено доказателство, показващо, че мислите могат директно да влияят и влияят върху материалната действителност.
Съзнанието твори действителността, а ние творим съзнанието си.”

 

В своите книги Джон Кехоу ни учи как да владеем изумителната сила на мисълта и по този начин да творим живота си. Важно да осъзнаем, че единственото, което ни пречи да постигнем това, което искаме, са нашите мисли. Но мисълта може се промени, а променим ли мисълта, променяме всичко – цялата наша реалност.

… и още:

“Единственото, което ни пречи и не ни позволява да постигнеме успех, са нашите мисли. Малко усилия и практика и ние ще се научиме да управлявате своите мисли и да създавате избрания от нас тип съзнание.
Действителността ни ще се промени само след като развиеме нов тип съзнание. Действителността, в която живееме винаги ще се създава от нас самите – от нашите мисли.” Джон Кехоу

 

 

 

А Какво Казва Учителя Петър Дънов За Силата На Мисълта?

 

Откъде ли идва мисълта? Кой ни дава тази мощна сила в ръцете и най-вече защо? Може би за да творим и да разширяваме Вселената. И дали мисълта се заражда в мозъка или мозъкът е само един приемник, който улавя мислите?

В книгата “Силата на мисълта” Петър Дънов пише, че все още не е установено къде точно в мозъка се заражда мисълта. Аз смятам, че мисълта не се ражда в мозъка, а просто се улавя от него. Той просто “превежда” това, което усещаме, което е в нас. Просто “облича” информацията, за да я осъзнаем.

А дали не улавя информация, която е извън нас и в зависимост на нашата “настройка” да улавяме различни мисли? А дали когато променим своята енергия, вибрация, започваме да улавяме други мисли, съответстващи на нея?

 

 

Какво Казва Ронда Бърн За Нашите Мисли Във Филмът “Тайната”?

 

Не можем да не споменем тук и филма Тайната на Ронда Бърн. Тя ни разкрива как с изумителната сила на мисълта посредством закона за привличането можем да постигнем здраве, любов, благополучие. Как можем да постигнем мечтите си и това не е някаква магия, а е достижимо за всеки, който се научи Как и който предприеме Действия в тази посока.

“Доминиращата мисъл или цялостният манталитет е магнит, а законът гласи, че съответствията се привличат, следователно начинът на мислене ще привлече такива обстоятелства, каквито съответстват на същността му.” Чарлз Ханел

 

“Квантовата механика и квантовата космология доказват, че в самото начало Вселената се е проявила вследствие на мисъл и всичко около нас е просто сгъстена мисъл, различни форми на мисълта, превърнати в материя.” Д-р Джон Хейглин

 

Много учители през вековете са давали тази безценна информация на хората. Тази информация присъства в много от старите книги. За силата на мисълта пишат и хиляди автори и хора занимаващи се със съвремена наука днес. В книжарниците има стотици книги по темата. В Youtube има хиляди видео клипове също. От както съществува интернет тези знания вече не са тайна. Те са достояние за всеки, който избере да “отвори очите” си.

И въпреки всичко това, въпреки всички научни доказателства и мъдростта достигнала през вековете от нашите предци, повечето от нас в така наречения “западен свят” все още не могат да разберат и повярват в това. Колко Жалко е Това?

 

 

Как Да Развием, Контролираме И Използваме Силата На Мисълта Си?

 

 

Цялото творение е родено от мисъл. Мисълта е енергия. Човешката мисъл е толкова могъща, че се материализира в етера. Всичко, което съществува на нивото на материалното и е доловимо за сетивата, преди това е било формирано като мисловен образ в съзнанието на своя създател.

За да създадеш нещо, е необходимо да го извикаш за живот с мисълта си. Разбира се, много трудно е мисълта да бъде доведена до такава степен на нейното контролиране, че да изгражда само онези образи, които желаем, и никакви други.

Да контролираш Мисълта, ще рече да задържаш в ума си само онова, което желаеш да има в него като идеи и образи. Следователно, ако не искаме да използуваме ума си, можем по желание да спрем да мислим.

Повечето хора обаче имат да извървят още дълъг път, преди да достигнат това ниво, и да изпълват ума си единствено с онова, което те самите желаят. Ако мислим позитивно, то позитивната ни позиция ще се отрази в положителния опит, който ще получим. И така ще бъде докато не се сблъскаме с поредния си жизнен урок. Но от избора ни зависи как ще възприемем този урок – болезнено или не.

Всички събития предизвикват преживявания или емоции в съответствие с възприятията ни. Живеем в дуален свят, затова и всяка жизнена ситуация има два аспекта. Можем да управляваме емоционалните си реакции, решавайки как да възприемем или как да мислим за събитията.

Започваме да осъзнаваме, че трябва да се научим на дисциплина, да бъдем бдителни по отношение на всяка наша мисъл. Също трябва да се запитаме за основата на убежденията си, навиците си, мислителните си настройки и шаблони, а също и за реакциите си.

Ако процъфтяваме на всички нива, то значи, че сме овладели ума си и неговата способност да твори. Ако все още се чувстваме притиснати и изпитваме недоимък от нещо, то тогава трябва щателно да разгледаме мисле-формите си.

Позитивната мисъл, която идва след негативната неутрализира енергийното поле и обратно. Затова, ако забележим негативна мисъл, трябва веднага да пуснем позитивни мисли и ще видим как се променя реалността ни.

В началото контролът на ума и отговорността за всяка мисъл, дума и действие изискват много повече енергия и усилия, отколкото приетия “манталитет на жертвата”, когато обвиняваме целия свят и другите хора за нашите проблеми и мъка. Но с времето благодарение на самодисциплината и процеса на познание ще се превърнем от ученик в майстор и ще жънем плодовете на усилията си. А качеството на живота ни кардинално ще се промени към добро.

 

 

Творческият Процес – Как Да Използваме Силата На Мисълта Си?

 

Творческият процес започва с една-едничка мисъл. Например искате да имате малък бял джак ръсел териер (порода куче) . Идеята се оформя в съзнанието ви, харесва ви усещането, когато видите това очарователно създание. Идеята или мисълта е като калъп за отливане.

Тъй като се чувствате добре, мисълта ви често се връща към това усещане и подава енергия на представата ви за конкретното нещо (в този пример – куче). Силата на мисълта фокусира вниманието ви и насочва енергията, така че да запълни калъпа, като по този начин идеята ви става все по-осезаема.

Ако това продължи, представата ви ще събере толкова много енергия, че малкото сладко куче ще се появи като проявление в царството на чистата енергия и физически ще започне да си проправя път към вас.

 

Аз лично изживявам това във вътрешния си свят. И се случва така, че почти всеки път когато съм на разходка, виждам някъде по парковете или улиците тази порода кучета, която много харесвам. Мислите ми и прекрасните усещания/чувства, задействат този толкова труден за разбиране от повечето хора закон за привличането.
Единствената причина точно сега, когато пиша това да нямам свое джак ръсел териерче, е че в представата ми си играя с него на голям двор, а към момента все още не притежавам такъв във външния свят. Но “работя” по-въпроса във вътрешния ми свят.
По този начин блокирам временно осъществяването на собственото си желание. Но съм на тази честота и точно затова “вселената” често ми дава правилният отклик, като ми напомня за собственото ми желание, показвайки го често във външната ми реалност.
Сигурно горните 3 параграфа ще се сторят странни и непонятни за някои читатели, но това е начина по който работи закона за привличането. Разбира се изисква се първо интелектуално разбиране, после практика, постоянство и вяра. И накрая нещата си “идват на мястото”.

 

Това е забавната част, що се отнася до положителните примери.

От другата страна на творческия процес също несъзнателно използваме способностите на ума си за неща, които не желаем и от които се страхуваме. Отново насочваме вниманието си, предизвиквайки точно това, което не искаме. Ако има нещо, което ви тревожи и непрекъснато мислите за него, по този начин вие директно го призовавате да се случи.

Така че, ако искате да намалите негативните прояви в живота си, обърнете внимание кое е онова отрицателно нещо, върху което насочвате енергията си и ви носи негативни емоции. Щом забележите, че това се случва, не се съпротивлявайте на чувствата си, но и не потъвайте в тях. Позволете им да се проявят и да изчезнат. Не ги задържайте, защото така се блокирате и нямате шанс да проявите твореца във вас в положителна посока.

Когато сте наясно с тях и ги приемате, без негодувание, отрицателните усещания ще започнат  да се разсейват и скоро ще изчезнат от само себе си. В началото ще е трудно, но е напълно постижимо.

 

 

Каква Е Силата На Позитивното Мислене?

 

Положителното мислене е изключително мощна сила, която ще Ви помогне да постигате набелязаните цели. То е навик на ума, който е породен от:

Отношението с което подхождате към нещата в живота и как виждате света.
Вярата в себе си.
В уменията ви.
В качествата ви.
В чувствата ви.

Дори вярата само в едно нещо може да се превърне в мощен източник на позитивно мислене.

 

 

Ето някои насоки как да създадете и развивате навика на положително мислене в себе си. Просто спазвайте принципите изброени по-долу. Ако е нужно препрочитайте ги, докато станат част от Вашето Подсъзнание. Дори да не ги спазвате всичките, а само един от тях, това пак ще Ви помогне да мислите по-позитивно и да си осигурите щастие.

 

Фокусирайте се върху това, което искате да бъдете, това което искате да постигнете и как бихте искали да изглеждате в даден бъдещ момент (няма значение дали е след 3 месеца, 1 година, 5, 10 или 20 години).
Вярвайте в способността да постигате целите и мечтите си. Повярвайте в силата на положителното убеждение. Оставете се то да насочва Вашето подсъзнание.
Отнасяйте се с чест, уважавайте, оценявайте и се насладете напълно на това, което имате. Изразявайте благодарност за това, което Ви е вече дадено.
Действайте така, сякаш вече имате нещата, към които се стремите, изразявайки благодарност към реалността, която се проявява чрез Вашите положителни мисли, действия и чувства.
Увеличете шансовете си за успех като комбинирате Вашите положителни мисли с положителна вяра и положителни действия.
Оставете се на Вашето висше съзнание да поеме и даде форма на Вашите мисли и вярвания. Останете съсредоточени, но спокойни и позволете на висшето си съзнание да направи всичко.
Стойте в настоящето. Това може Ви отнеме години, докато го усвоите, но е ключът към позитивното мислене. Ако умът Ви не е обременен с мисли от Вашето минало, Вие можете внимателно да реагирате на спонтанните изблици на чувства на тревожност и притеснение, които се опитват да променят формата на Вашите мисли и действия.
Медитацията ще Ви помогне да развиете положителни утвърждения и други положителни състояния на ума като: въодушевление, спонтанна радост, безусловна любов, състрадание, благородство и др.
Четете книги и статии за положителното мислене, докато умът Ви се изпълни с вдъхновение и силни мисли.
Приемете се такива, какъвто сте безусловно. За да си простите и да се откъснете от провалите си и недостатъците си ще изисква да полагате неимоверни усилия в продължение на години и дълбоко да вникнете в същността на поведението си. Но усилията си струват.

 

В хиндуизма съществува добра практика, наричана “сатсанг”, което означава да запазиш обкръжението на добродушните хора. Идеята е, че Вашето подсъзнание се пречиства в присъствието на положителните вибрации и възвишени мисли, генерирани от това обкръжение.

Тази концепция е приложима и в нашите отношения с другите хора. Винаги общувайте с хора, които мислят положително, които ги е грижа, които да се стремят да са винаги полезни, да насърчават, да вдъхновяват, да са състрадателни! Работете за компании с традиции в бизнеса и положителен стил на мислене и поведение на лидерите в тях! Или създайте свои собствени такива.

Практикувайте използването на положителни думи и изказвания в комуникацията си с останалите хора. Особено във вашите ежедневни разговори и записки. Винаги има начин да се изразите положително, независимо от ситуацията и обстоятелствата.

Прочетете някоя книга за силата на позитивното мислене. Ще отнеме години докато се научите, но наградата под формата на здраве, чудесни взаимоотношения и успех е гарантирана.

източник

 

 

Каква Е Силата На Молитвата?

 

Молитвата представлява фокусирана енергия, заредена с мощна сила. Когато се моли, човек обменя тази енергия с тази на “Създателя” и я вдъхва в желанията си.

Под Създател и Бог аз имам в предвид Вселената и всички творци в нея – самите нас.

Когато се молим, тази молитва е в мисловна форма. Енергията на молитвата умножава тази форма и колкото по-силно, и с колкото повече вяра и отдаденост се отправя тя, толкова по-бързо се материализира. Всъщност идеята, че молитвата има присъща сила, е много разпространена. В Библията силата на молитвата е, накратко казано, силата на Бога.

Той чува и отговаря на молитвата. Това е така поради няколко посочени аргумента:

Всемогъщият Бог може да направи всичко – няма нищо невъзможно за Него (Лука 1:37).
Господ Бог чува молитвите на Неговите деца. Той ни приканва да се молим и обещава да слуша, когато го направим.
Господ Бог Всемогъщият отговаря на молитвата.
Господ Бог Всемогъщият сам приканва Неговите люде да Му се молят. Всяка молитва към Бог трябва да бъде постоянна (Лука 18:1), с благодарност (Филипяни 4:6), с вяра (Яков 1:5), в границите на Божията воля (Матей 6:10), за Божията слава (Йоан 14:13-14) и от сърце, което е в правилни отношения с Бога (Яков 5:16).

 

Силата на молитвата произлиза от всемогъщия, който чува нашите молитви и им отговаря. Молитвата ни свързва с него (с нас самите). Във всеки случай резултат ще има, независимо дали той ще е одобрение или отказ на желаното от нас.

Самият акт на молитвата е доказателство за вярата ни и в значението на собственото ни съществование. Тя изразява вярата ни в живота. Всеки, поел по пътя на духовността, развива респект към по-висшите сили. По този начин се учи да уважава живота във всичките му проявления и да се отнася с почит към него.

А молитвата от своя страна е външен израз на нарастващото внимание към себе си и към вселената.

Общуването с духа чрез молитва трябва да е ежедневно. За да се усили връзката, всеки ден трябва да се отделя време за него. Започва се с кратки молитви, които постепенно се увеличават – по 10 мин дневно.

Добре е избраният час за молитва да е един и същ всеки ден. В молитвата се благодари за всичко, дори за несбъдналите се желания. И помнете, че молитвата е енергия и следва вселенските закони.

източник

 

 

Как Работи Силата На Мисълта И Какво Може Тя?

 

 

Съзнанието ни и мислите, с които избираме да го запълним са невероятно мощни. Силата на мисълта може да ви избави от бедността, отваряйки пътя ви към изобилието. Може да подобри нездравословния ви начин на живот и да ви накара да се чувствате наистина прекрасно. В живота ви ще присъства това, върху което се съсредоточите.

Чудили ли сте защо някои хора сякаш имат всичко необходимо, докато вие като че ли се борите за всяко нещо и животът ви е по-труден?

Във Вселената съществуват закони, както този, че ако паднете от високо на земята, ще се ударите. Ако използвате мисълта си, за да се фокусирате върху това, което наистина желаете, то ще се случи.

Независимо дали мислите ви са положителни или негативни, законът на привличането не се интересува от разликата между тях. Ако в момента сте изправени пред много предизвикателства в живота си и ви е трудно, то вероятно е така, защото прекарвате по-голямата част от времето си, съсредоточавайки се върху нещо, което не искате.

Всеки има избор върху какво точно да се концентрира. Ако вибрирате с положителна енергия и в главата ви се въртят прекрасни мисли, то хората със същите вибрации ще бъдат привлечени към вас. Ако прекарвате времето си, като фокусирате силата на мисълта върху финансовия просперитет, към който се стремите, то съзнанието ви на свой ред ще бъде изпълнено с енергията на благоденствието и мислите ви ще генерират успех.

Преди да се го осъзнали, вече ще привличате околните и ще можете да осъществите мечтите си. Например, ако работите в сферата на продажбите, тогава много повече хора ще ви се доверяват и ще чувате тяхното “Да!”, без да се борите за него. Нещата ви ще се получават с естествена лекота. Някои го наричат късмет, други добро стечение на обстоятелствата. Но ние с вас знаем, че причината се крие в силата на мисълта.

Подсъзнанието ще ви носи това, което му подсказвате. Мислите имат мощно влияние в живота ни и ако наистина повярвате в това, скоро ще започнете да усещате промяната. Ще видите как пред вас се разкриват неподозирани възможности и хубави моменти и ще се питате как по-рано не сте го осъзнали.

Всеки ден ставаме свидетели на чудесата на Вселената, независимо дали имаме сетивата да ги разпознаем. Те просто се случват. И са толкова прекрасни! Мисълта е способна да ви донесе всичко, стига да можете да го забележите, да си отворите очите към ежедневните малки чудеса наоколо.

Забелязали ли сте, че когато шофирате в града, понякога на косъм се разминавате от инциденти. Причината е, че енергията ви вибрира на високо ниво и привлича само хубави неща. Така че, можем да кажем – всичко, което не вибрира със същата енергия като вашата, ще бъде далеч от живота ви.

Отделете малко време, за да наблюдавате как работи силата на мисълта, как може да ви помогне, но и да ви нарани. Случва се онова, за което си мислите. Така че, върху какво ще се фокусирате? Ако се съсредоточите върху това, което винаги сте искали, тогава всичко останало, което не ви е необходимо и излишно сте влагали енергия в него, ще отпадне.

Мислете за успеха, за по-здравословен начин на живот, за удовлетворяващи лични контакти и щастието само ще ви споходи, животът ще ви се усмихне. Ако продължите да го правите, вашият живот и този на хората от вашето обкръжение ще бъде изпълнен с по-хубави моменти.

източник

 

 

Може Ли Мисълта Да Лекува Болести?

 

Извадка от Аудиопрограмата “Подсъзнанието Може Всичко” на Джон Кехоу:

“Това, което става в подсъзнанието на пациента – често е ключът към това дали той иска да оздравее”.

 

Може ли мисленето да играе роля в здравето или болестта на човека?

Доктор Симонтън е световно признат лекар и директор на центъра за лечение на рака, разположен в Пасифик Палисейдс, Калифорния. Той разказва с ентусиазъм за резултатите, които е постигнал в лечението на болестта използвайки метода на визуализацията:

“Ние смятаме, че хората едва сега започват да разбират доколко са преплетени съзнанието и физическата обвивка. Ние вече знаем, че ходът на болестта може да бъде обърнат.
Ние открихме, че същите пътища по които се предават негативни явления, подобни на ракови образувания, могат да бъдат използвани и за предаване на положителните, дори могат да върнат здравето на човека.
Може да се говори за коренни промени в гледната точка за всички болести и за това, как хората могат сами себе си да излекуват.”

 

Когато лекарите назначавали плацебо, мислейки, че това е морфин, неговия ефект върху пациентите нараствал. След това експериментът бил изменен. И когато лекарите мислели, че дават плацебо вместо морфин, ефектът на въздействие намалявал. Това, в което вярвали лекарите влияело на резултатите по същия начин, както и вярата на самите пациенти.

Но възможно ли е това? Как мислите на лекарите могат да влияят върху пациентите? Или е по-важно какво мисли болният? А може би някак подсъзнателно лекарят предава на пациента своите предположения за това, как ще подейства лекарството? Ако това е така, ще има какво да си спомните когато се разболее ваш приятел или близък човек.

Нашето тяло е чудесен самовъзстановяващ се механизъм, който е призван да следи всичко, което се случва с нас. Ако се порежете, белите кръвни телца моментално се устремяват към мястото на порязването като се борят с инфекциите, а тромбоцитите вече съсирват кръвта и затварят прореза. Всичко това става автоматично, без каквото и да било ваше участие. Вашият организъм знае с точност как да поправи сам себе си.

Когато ядете, вашият организъм извлича от храната хранителните вещества и ги разпределя във вид на енергия по различните части на тялото. Всичко излишно във вид на шлаки се изхвърля и отново всичко става автоматично. Не е необходимо да мислите за това или да управлявате този процес.

Ако си счупите ръката вие отивате на лекар, и той я лекува, така ли е? Изобщо не е така. Нито един лекар не е излекувал досега нито една счупена ръка. Лекарят ще намести костите и ще сложи превръзка, за да зараснат правилно, но единствено вашият организъм е в състояние да излекува счупването.

Напомняйте си по-често, че организмът ви се лекува по естествен начин и сам поправя себе си.

 

 

 

Как Да Спра Моите Негативни Мисли?

 

Това е въпрос, който хората са си задавали много пъти. Ако и вие някога сте задавали този въпрос, тогава ще изпитате изключително облекчение от знаенето на отговора, защото всъщност е толкова просто. Как спирате негативните мисли? Като засаждате добри мисли.

Когато се опитвате да спрете негативните мисли, Вие се фокусирате върху това, което не искате – негативните мисли и ще привлечете изобилие от тях. Те никога няма да могат да изчезнат, ако Вие се фокусирате върху тях. “Стоп” частта е невалидна – негативните мисли са вашия фокус.

Няма значение дали Вие се опитвате да спрете Вашите негативни мисли или да ги контролирате, като ги отблъсквате, резултатът е същият. Вашият фокус е върху негативните мисли и според Закона за привличането Вие каните още много от тях към Вас.

Истината винаги е проста и лесна. За да спрете негативните мисли, просто засадете добри мисли! Съзнателно засадете добри мисли! Вие засаждате добри мисли чрез превръщането в ежедневна практика на това да бъдете благодарни за всички неща във вашия ден.

Бъдете благодарни за Вашето здраве, за Вашата кола, за Вашите приятели, за Вашето обкръжение, за Вашата храна, за Вашите домашни любимци и прекрасната красота на деня. Поздравете, възхвалете и благодарете за всички неща. Докато Вие засаждате още и още добри мисли, негативните мисли ще бъдат заличени.

Защо? Защото вашият фокус е върху добрите мисли. А това върху, което се фокусирате е това, което привличате.

Така че не обръщайте никакво внимание на негативните мисли. Не се тревожете за тях. Ако дойдат, маркирайте ги, пренебрегвайте ги, или им позволете да Ви напомнят съзнателно да мислите повече добри неща сега.

Колкото повече добри мисли, можете да засадите в един ден, толкова по-бързо вашият живот ще бъде напълно преобразуван във всичко добро. Ако Вие прекарате дори един ден говорейки само добри неща и казвайки “Благодаря” от сърце при всяка възможност, Вие ще се изумите от Вашето утре.

Съзнателно мислейки добри неща е точно като засяването на семена. Докато Вие мислите добри неща, вие засявате добри семена вътре във Вас, и Вселената ще трансформира тези семена в нещо прекрасно.

Емоциите и мислите са част от една и съща система. Много хора се опитват да контролират емоциите си, но това е невъзможно и тотално погрешно.

Единственото което можем да променим е отношението ни към емоциите. Мисълта е връзката между АЗ-ът и емоциите. С мислите си предаваме смисъл на ситуациите и много често им преписваме прекалено голяма и ненужна тежест.

Всички притеснения са породени от грешно насочване на мисълта. Мислим за вчера, за утре, но не и за сега. Като се има предвид, че “сега” е единственото нещо над което имаме контрол, е добра идея да се съсредоточим в настоящето.

 

 

В Заключение …

 

Помнете:

Мислите са творчески фактор.
Те никога не са неутрални.
Нужно е да умеем да ги управляваме.
Стремете се към спокойствие и вярвайте във възможността си да промените обстоятелствата, така че те да са ви полезни.

 

Мислите са всички наши вярвания, очаквания, правилата по които живеем, но в някои случаи те могат да бъдат опустошителни и силно ограничаващи жизнения ни опит. Мислите ни имат невероятното свойство да създават добро или лошо усещане. Те генерират емоциите ни, а емоциите от своя страна са силен мотиватор за реплика, реакция или цялостно поведение.

Фокусирайте се върху успешните резултати, без да си поставяте излишни бариери.

 

Ние не сме нашите мисли, чувства или поведение. Може да не харесваме държанието си, но би било глупаво да определяме себе си според реакциите, провокирани от кофти мисли. Всъщност най-голямата ни грешка е, когато повярваме в тези лоши мисли и в крайна сметка ги приемем за истински. Тогава вече те започват да действат.

Помислете върху факта, че благодарение на силата на мисълта всичко, което се върти в главата ви, води до зараждането на нещо. Това, което смятате, че не е лошо в живота ви, обикновено в един момент се превръща в напрегнато очакване, което може да развали толкова хубави моменти. Абсолютно ненужно е и не на място.

Когато обаче осъзнаем невероятната сила на мисълта, можем да променим към по-добро живота си, средата си и всичко, което ни се случва.

Силата на Мисълта Може Всичко

Колко хора според вас могат да използват силата на мисълта, за да изпълнят живота си с повече увереност, щастие и успех?
А вие умеете ли? Или може би сте от онези, които често мислят негативно и се чудят защо не им върви?

Напишете вашите коментари отдолу …

 

Харесва ли Ви този Уебсайт?

1.) Подкрепете го – Почерпете Автора с Едно Кафе

2.) Или Подкрепете Сайта, Като го Споделите в Социалните Мрежи Сега

Благодаря Ви

150 Flares

Facebook

145

Google+

3

Twitter

2

150 Flares

×