Испанката Лая Санц с KTM за рали Дакар 2016 и WEC

1
Добави коментар
conev
conev

KTM Motorsports обяви, че испанката Лая Санц ще бъде част от KTM Factory Rally Team. Освен това, доскорошната титулярка на Honda HRC ще участва и в Световния ендуро шампионат за дами.

Лая Санц има много сериозен опит в мотоциклетния спорт, като има 13 титли при дамите в траялния шампионат, а освен това е слагала короната на ендуро шампион при жените последователно през 2012, 2013 и 2014 година. Испанката има и участия в рали Дакар, като най-успешно бе последното, където дамата завърши на 9-о място в генералното класиране, освен че бе и най-добре представилата се дама на две колела.

Освен, че ще бъде част от отбора на KTM в Световния ендуро шампионат за жени, Лая Санц ще вземе участия и в някои от кръговете от Световния крос-кънтри шампионат на FIM, стига задължителният спортен календар да го позволява.

Санц заяви, че е много щастлива да бъде част от семейството на KTM. „Ще бъде чудесно да съм рамо до рамо с пилоти като Марк Кома и Иван Серванте. Мога да науча много от тях и това е важно за мен. Знам, че имам още какво да покажа и това, че съм част от тима на KTM, ще ми помогне“.

Шефът на KTM Motorsports Пит Байер допълва“ За нас е удоволствие да посрещнем Лая Санц в KTM Factory Rally Team и в ендуро тима. Тя ще е първата ни жена заводски ендуро пилот. Успехите й в ендурото и 9-ото място в рали Дакар 2015 говорят достатъчно за уменията й“. Мениджърът на ендуро тима на KTM Фабио Фариоли завършва: „За нас титлата в дамския ендуро шампионат ще е ново предизвикателство. За първи път имаме жена пилот в редиците си и съм щастлив, че това е именно Лая Санц“.

Related