Задължителни правила при избора на електрическа китара | Teenproblem.net

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Изкуството е фантастичната способност на човечеството да открива и претворява красотата, която вижда, чува и чувства. Не всички сме създадени еднакви. Едни са добри в математиката, други в спорта, а трети в изкуствата. Чудесно е, ако имаш повече от един таланти, но ако си фокусиран най-много върху един и той е музиката, вероятно следващите няколко абзаца са точно за теб.

 

Музикалните инструменти често пренасят магията на звуците в човешката душа, като успяват да трогнат по-голямата част от разумните същества на планетата. Правили са го великите композитори и инструменталисти през вековете, правят го и днешните виртуози. Искаш и ти да си един от тях? Първата стъпка е да да превърнеш мечтите и стремежите си в хоби, а след това, защо не и хобито си в професия?

 

Популярната музика не може без китара, така както пустинята не може без дъжд. А в ерата на дигиталните технологии, акустиката отдавна е сторила път на електрониката. Ако и ти искаш да се сдобиеш с електрическа китара има няколко прости правила, които е желателно да следваш, за да станеш горд собственик на надеждна електрическа китара.

 

Здрав корпус. Корпусът е масивната дървена зона от китарата, където се включва кабелът и за която е захванат грифа. Най-общо казано, това е електрическия аналог на резонаторната кухина при акустичната китара. Много важно е корпусът на твоята китара да е от здраво и тежко дърво, за да е сигурна основа, за която стабилно ще е вързан грифа.

 

 

Прав гриф без кривини. Грифът е тънката дървена част по която ще движиш пръстите си и ще притискаш струните към прагчетата. Жизнено важно е той да не е изкривен. Това обикновено се получава при лошо стопанисване на китарата и неправилно съхранение. Правилната позиция на китарата е вертикална. Продават се стойки за китари, които правилно позиционират инстръмента, така че той да не се деформира. Огледай добре грифа си и провери дали не е изметнат.

 

Работеща електроника. Не се наемай да купиш електрическа китара без да си проверил дали електрониката по нея е напълно изправна. Включи инструмента в усилвател и виж дали звука се променя при манипулиране с потенциометрите и превключвателя. Увери се, че всички адаптери работят.

 

Изправни ключове. Ключовете са разположени на главата на китарата. Провери да ли се въртят леко и стабилно. Увери се, че няма излишни луфтове и че не скърцат. Това са основните инструменти, които ще осигурят настройването на звука ти и благодарение на тях китарата ти няма да звучи фалшиво, затова им отдели необходимото внимание.