„Уайтснейк“ идват с хитове на „Дийп пърпъл“

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Дейвид Ковърдейл обединява двете си групи в турнето по повод новия The Purple Album, което минава през „Арена Армеец“ на 24 ноември

Началото на 90-те, първи гастрол на Иън Гилън – емблематичният вокалист на „Дийп пърпъл“. Националното радио излъчва репортаж за концерта и за финал прозвучава баладата Soldier of Fortune.

Но там не пее Гилън, а друг култов рокглас, който също е бил фронтмен на групата – Дейвид Ковърдейл. Преди да сформира „Уайтснейк“, той е в състава на „Пърпъл“ и участва в три от най-великите им албуми: Burn, Stormbringer и Come Taste The Band, които излизат през 1974-75 г.

Именно на този период е посветен 12-ият студиен албум на „Уайтснейк“ The Purple Album, с който Ковърдейл и колегите му идват у нас за пореден път. Датата за концерта им е 24 ноември, мястото – зала „Арена Армеец“, а билетите са в продажба от 17 април на цени от 60 до 120 лв., като в първите дни има и 10% отстъпка.

„Новата ни продукция ще е един вид отдаване на почит. Това е едно голямо благодаря от мен към „Дийп пърпъл“ за възможността, която ми бе дадена преди 40 години – коментира Ковърдейл. – Както казах на Ричи, с тях започнах това невероятно пътешествие, което продължава и днес, и не бих могъл да си представя по-добри учители. Университетът „Дийп пърпъл“ беше изключителна школа за мен. Нямаме търпение да изпълним тези песни на живо!“.

Между началното парче (Burn) и финалното (Stormbringer) са любими на няколко поколения рокхимни като Lady Double Dealer, Soldier of Fortune и Sail Away, на които нова енергия вдъхват музикантите зад Ковърдейл: китаристите Реб Бийч и Джоел Хукстра, басистът Майкъл Девин и барабанистът Томи Олдридж.

Албумът излиза в средата на май, а турнето започва от Вашингтон на 28 май и ще обикаля Северна Америка поне до средата на август. Европейската обиколка започва през есента, когато Ковърдейл навършва 64. Групата ще посети София по покана на „София мюзик ентърпрайзис“.

Източник:

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари