Gucci – колекцията пролет-лято 2015

1
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Безспорно модната къща Gucci има свой специален и специфичен, лесно разпознаваем стил, който е популярен в целия свят. Достатъчно е само да погледнете една рокля на марката, за да кажете със сигурност, че това е Gucci. Какво е характерното за Gucci? Оригиналната права кройка и предаността на Фрида Джанини към женствения и елегантен силует, както и гарантирано удобния стил, а също и цветовете. Gucci не използва сложни цветове, а класическите и основни, като тайната е в съчетаването им.

За новия пролетно-летен сезон Gucci избра ярки цветове – червено, оранжево, синьо, зелено и бяло. Моделите са истинско произведение на изкуството – изпълнени с изобилие от щампи с изискан елегантен дизайн, както и с цветя в техниката на азиатската живопис. Азиатските мотиви не присъстват само в щампите, но и в цялостния стил на облеклото – рокли с висока кръгла яка в китайски стил, нетрадиционни копринени костюми и много други начини за представяне на източната екзотика. Много оригинално модно откритие са якетата и роклите с катарама в хусарски стил. Както сами можете да се убедите, Gucci залага на смесването на стилове, за да създаде своята впечатляваща и несравнима колекция пролет-лято 2015.

Фрида Джанини се фокусира върху използването на деним и кожа от питон и аксесоари. Обръщайки поглед към миналото, по-специално към очарователните и изпълнени с цветове 70 години, без да изключва модерния военен стил. Както винаги Gucci успява да привлече вниманието от пръв поглед и да наложи водещите модни тенденции за следващия сезон. Дрехите във военен стил и серията от мини-рокля в дънков плат както и че по някакъв начин все още продължават да бъдат най-успешната тенденция.

Сред предлаганите от Gucci модели особен интерес представляват роклите със средна дължина и с много дълбоко V-деколте. Многоцветни флорални декорации придават стил на кръглите очила и на обувките с верижки на глезена. Не липсват типичните за марката кожени чанти, кожени обувки от питон и камила, както и коланите от естествена кожа. Якетата изненадват с детайлите от кожа и с перата, чрез използване на които се създава желания обем. Формите и комбинациите са много чисти, с акцент върху талията.

Жената за Gucci е красива, трезва и строга, с малко грим и с права коса, вързана на перфектна ниска конска опашка. Тя не разчита само на белия цвят, но и на толкова модерния през 2015 цвят марсала, определен от Pantone. Цветовата палитра, използвана за новата колекция е съставена от цветовете коняк, бяло, зелено, марсала, светло оранжево, нежно розово, синьото на деним и злато за аксесоарите.