Молитва на последните Оптински старци

3
Добави коментар
lubopav
lubopav

Молитва на последните Оптински старци

Готови ли сте да посрещнете новия ден? Готови ли сте да се впуснете в него?

Никой не знае какво му е приготвил този пореден ден. Какво сами сме си предначертали, какви опитности ще ни се поднесат, какви изпитания, предизвикателства, радости, тревоги. Едно е сигурно – тук сме защото сме го пожелали, сблъскваме се с всичко това, защото сме избрали да минем през него, да научим нещо, да правим избори всеки ден, да намираме и разбираме своите добри причини за тези свои избори. Може да се сблъскаме с поредното предизвикателство, което да изпита волята, мъдростта, любовта ни. Остри думи, трудни ситуации, хора които ни подхлъзват и придърпват към бездната на отчаяние, страх, вина. И докато се поддаваме и реагираме, и резонираме с тези трудности, те ще продължават да се случват – отново и отново.

Но не защото “сме си ги заслужили”, или сме особен тип мазохисти А защото душата ни има план. Има нужда да премине през това, да го разбере, отработи и продължи нагоре. Но докато ние се въртим в една и съща драма, отново и отново, като в омагьосан кръг, душата ни ще продължава да се връща към тази опитност, като към неизгледан и неразбран филм. За да приключи веднъж завинаги с този епизод и да продължи нататък.

За да взимаме правилните решения, да правим нужните ни избори – имаме нужда от хармоничност и спокойствие, а не ежедневния стрес в който сами се въвличаме. Затова за пореден път си припомняме колко е важна онази хармоничност и центрираност, онази душевна свобода и простор, които не са зависими от външни дразнения и обстоятелства, които предизвикват силни емоционални взривове, силното люлеене на махалото, което често ни пречи да виждаме очевидното което е пред очите ни. Можете да си припомните чистата тайна на щастието, за което писахме отдавна. Молитвата е най-мощният инструмент за сътворяване и общуване с разумната Вселенска енергия! Силата на молитвата е огромна, безплатна и винаги на разположение – използвайте я! Тази кратичка молитва, оставена на света от мъдрите руски духовници – последните Оптински старци е истински балсам и лек – използвайте я всеки ден, дайте я на близки и познати, подарете я на всеки търсещ!

Господи, дай ми с душевно спокойствие
да посрещна всичко, което ще ми донесе настъпващият ден.
Дай ми всецяло да се предам на Твоята свята воля.
През всеки час на тоя ден ме наставлявай и подкрепяй.
Каквито и вести да стигнат до мен през деня,
научи ме да ги приема със спокойна душа
и с твърдото убеждение, че всичко това е според Твоята свята воля.

Във всички мои думи и дела ръководи мислите и чувствата ми.
При всички непредвидени случаи не позволявай да забравя,
че всичко е изпратено от Теб.

Научи ме да постъпвам правилно и разумно с всеки член на семейството ми,
като не смущавам и не огорчавам никого.

Господи, дай ми сили да понеса умората на настъпващия ден и всички събития през деня.
Ръководи моята воля и ме научи да се кая, да се моля,
да вярвам, да се надявам, да търпя, да прощавам,
да благодаря и да обичам всички. Амин.

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Tags: душевна хармония, лек за стреса, молитвата на оптинските старци, оптинските старци