Прочистване на организма за ден

2
Добави коментар
poleznoto.info
poleznoto.info

Как да изчистим организма си от токсини за ден?

С еднодневната детоксикация на организма може да поставите началото на по-добрата грижа за тонуса и здравето си. Но запомнете – прочистването е деликатен процес. Не трябва да се пресилвате, а да действате плавно и ритмично. Еднодневната детоксикация е началото, но не и краят. По-важното да се приучите, а с времето и да установите здравословни навици. Не бързайте и не предприемайте крайни мерки – нищо крайно не се явява полезно. Балансът е най-важното за дълъг живот и добро здраве.
Ако сте по-чувствителни към промени, този екстремен метод може да стане причина за главоболие или гадене, тъй като в тялото започват да циркулират токсини, които преди това са били закътани и защитени от мазнините.
Прочистването на организма чрез регулиране на приема на храни е един от най-мощните инструменти, с който може да си гарантирате промяна към по-добро.

Започнете своя ден със зелено.
Зеленото смути е перфектното начало за един ден на прочистване. Питате се защо? Зеленото смути е един от най-ефективните начини да си доставите доза различни витамини и минерали, а успоредно с това да елиминирате токсините с помощта на полезните ензими и фибри от плодовете и зеленчуците.
Какво съдържа и как се прави вълшебното зелено смути? За 2-4 порции са ви необходими две чаени чаши студена филтрирана вода, шест чаени чаши нарязан спанак, пет чаени чаши нарязана маруля, 2 стръка целина,1 круша, 1 банан, 1 ябълка, 2 чаени чаши лимонов сок. Като добавки за по-богат вкус може да използвате и  кубчета лед, магданоз или кориандър. Добре е зеленчуците и плодовете да са органични и да сте сигурни в  тяхната чистота. Плодовете се използват като се отстрани кората. Смесете зеленчуците в блендер, пуснат на ниски обороти. След като постигнете известна хомогенност, добавете плодовете и подправките и повишите скоростта.
Зеленчуците и плодовете, приемани под формата на течност, се усвояват по-бързо от организма.

Нека силата на лимоните бъде с вас през деня.
Лимоните са един от най-силните цитросови плодове – запомнящ се кисел вкус, наситен аромат, голяма доза от витамин С и ензими. Лимоните имат способността да активират работата на черния дроб и способстват регенерацията на тъканите. Черният дроб играе основна роля в цялостната детоксикация на организма, ето защо е добре да се възползвате от лимоните.
Кафето дехидратира кожата. То действа енергизиращо, но само за малко. Далеч по-здравословно е да изпивате по една чаша топла вода с изстискан в нея половин лимон всяка сутрин. Напитката действа освежаващо. Същата лимонова вода може да използвате и като спрей, с който да освежавате лицето и тялото си през деня.
За да се възползвате максимално от лимона, с него може да овкусявате ястията и салатите си, вместо да използвате оцет.

Очистващ чай вечер.
Лимонът, джинджифилът и лютивият пипер са полезни и активно действащи съставки за един вкусен, екзотичен чай. Тези три храни работят най-силно заедно и създават една истинска прочистваща буря. Те прекъсват връзките между токсините и борят болестотворните бактерии в организма.
Лимонът и джинджифилът подобряват циркулацията на кръвта и спомагат за релаксацията на напрегнатите мускули. Джинджифилът има и допълнително затоплящо действие. Лимонът съдържа ензими, които подобряват работата на черния дроб, а лютивият пипер разрежда болестотворните секрети.
Нарежете половината от малък корен джинджифил на дребни парченца. Залейте ги с вода и сложете до заврят. Когато кипне махнете от котлона. Оставете да изстине две минути и изцедете половин лимон. Ако лимоновият сок се постави в гореща вода, губи от своите полезни свойства. Поръсете с две щипки пипер.

81 total views, 1 views today

Tweet

Pin It