Как да украсите дома си с висящи саксии с цветя

1
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Източник

Красотата на цветята винаги ни кара да се усмихваме, повдига духа и носи неподправена свежест. Усещането да се съжителства с живописна градина е прекрасно, независимо дали говорим за къща или апартамент. Невинаги пространството и възможностите ни позволяват да имаме огромен парк с цветя в задния си двор, но затова пък лесно можем сами да си направим приятна декорация в зелено. Тук ще ви покажем как да украсите дома си с висящи саксии с цветя. За допълнително вдъхновение винаги можете да разчитате на професионални декоратори. 

Дайте чар на дома си с интересни, висящи саксии с цветя

Източник

Хубавото при тази техника е, че можете да експериментирате с цветовете на платнените ленти, които ще държат саксиите така, че да постигнете желан ефект с интериора. Ето как да създадете такава украса вкъщи.

Вижте още: Как да си направим интересна саксия от дървено пънче

Необходими материали:

Цветни ленти от здрав плат. За предпочитане е да е памучен или друг, по който саксията да не може да се пързаля. Вземете под внимание факта, че ви е нужно нещо, което да издържи тежестта не само на съда, в който е цветето, но и пръстта със самото растение. Добре е да са по-дълги лентите, за да сте по-спокойни, дори и да сгрешите някъде при работата с тях и да се наложи да ползвате допълнително материал. Цветовете избирате вие.

Ножици. Добре режещи, за да не сдъвчат плата.

Линия или ролетка, за да измерите равни части от лентата, преди да я отрежете.

Керамични или пластмасови саксии. Можете да ги замените и с купи.

Как да действате:

Източник

Първо: Отрежете платнената лента на 8 равни парчета с дължина между метър, метър и половина, в зависимост колко надолу искате да висят саксиите ви. Най-добре е първото парче да използвате като мярка за дължина за следващите.

Източник

Второ: Отрязаните вече 8 ленти завържете заедно на възел в единия край, като малките лентички, които се получават след завързването, ги запазвате.

Трето:  Разделете платненото въже на 4 сектора. Във всяки сектор трябва да имате по 2 ленти.

Източник

Четвърто: Измерете около 4 см. от големия възел, който направихте при втора стъпка, и завържете възел при всеки от секторите.

Пето: Сега трябва да оформите въжето си като кръст там, където ще “легне” саксията. За тази цел завържете отделните сектори един за друг.

Шесто: Повторете процедурата от предните две точки. Отново кръстосвате въжето и свързвате четирите сектора с възли.

Източник

Седмо: Поставете саксията с цветето в мрежовидното легло, което сте създали, изберете къде ще закачите своето висящо растение и сте готови. Можете да преминете към следващото, с лента с друг цвят.

Няколко идеи за висящи саксии с цветя

След като усвоихте техниката, с която да си направите въже за своята декорация със саксии, ви предлагаме да почерпите вдъхновение от няколко интересни идеи. Винаги можете да добавите и нещо от себе си и крайният резултат да е в унисон с вашата индивидуалност.

Плетена фантазия

Както вероятно сами се досещате, можете да превърнете в саксия всеки по-дълбок, способен да задържи пръст и растение в себе си предмет. В много български домове има майстори на плетивото, способни да създадат плетка като тази на снимката горе. Ако сте преценили, че функцията ѝ като украса на холната маса вече е изчерпана, можете да направите декорация за импровизираната си саксия с нея. Необходим ви е широк буркан, който да облечете с плетивото. Завързвате здраво четири въжета към плетката, за да сте сигурни, че ще издържат съда с цветето, и сте готови.

Екологично украсени

Не е нужно веднага да изхвърляте употребените вече туби с вода. Биха свършили идеална работа като екологична украса в дома ви. Придайте им малко весели нотки като им добавите опаковъчна хартия в слънчев цвят по ваш избор или ги боядисате в различни цветове. Помещението, за което са отредени, ще грейне!

Вижте още: Как да си направим красиви саксии от празни опаковки

Съчетанието от здрав канап и стъклен съд също обещава интересен и радващ окото ефект. Може да се използва като саксия или висяща ваза с цветя.

Красиви и практични

Ако обичате да съчетавате полезното с приятното, можете да си направите много ефектна украса в кухнята. Представете си в тези буркани да бъдат свежите подправки, които най-често ползвате за гозбите си. Удобно и естетично!

Представихте ли си вече висящите градини на Семирамида в дневната си? Помнете, че винаги можете да получите професионална помощ в декорацията на дома си от специалистите в MaistorPlus. Изпратете безплатна заявка, разгледайте профилите на изпълнителите и мненията от клиенти, оставени за работата им, и наемете най-добрия за вас майстор.