За робите на чата: Най-откачените джаджи за смартфони

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Светът се е побъркал по новите технологии, а производителите използват това с удоволствие, като създават най-различни приспособления, улесняващи крайния потребител. Някои от изобретенията са безсмислени, други – доста полезни, а за трети можем само да гадаем какво е преживял създателят им, за да се сети да ги измисли. Вижте най-откачените джаджи за смартфони.

Чадър за текстови съобщения

 http://www.thinkgeek.com

Днес почти всеки е роб на мобилния си телефон и е готов врата да си изкриви и тялото си да изчекне само и само да ъпдейтне статуса си във Facebook, независимо какво прави и къде се намира. Какво да правите, ако сте навън, вали дъжд, а спешно трябва да се тагнете, че отивате на дискотека в Студентски град? Не, няма нужда да чакате 94, трябва просто да се снабдите с този чадър, с помощта на който може да пишете текстови съобщения, дори и да сте в епицентъра на буря. Дръжката на приспособлението е мека и разполага с дупки за всеки пръст, което ще ви улесни да хванете здраво телефона си и да правите с него каквото си поискате.

Ръкавици за тъчскрийн

http://www.gadgetsandgear.com

Защо все повече хора мразят зимата? Защото студените месеци стават все по-студени? Не, разбира се. Причината се крие зад факта, че когато носите ръкавици, няма как да си направите селфи в снега без да се наложи да ги свалите. Така ръката ви замръзва, изпускате телефона си в снега, той се намокря, разваля се, следва нервна криза, лекар, евентуално психиатрия, хапчета, депресия, обездвижване, подлога, рехабилитация, абе, все неудобства. Ако искате да избегнете всичко това обаче, решение има. Ръкавиците, предназначени за тъчскрийн, ще ви помогнат да боравите без никакво усилие с устройството си, да пишете съобщения на всеки и за всичко.

Калъфче за iPhone с вградена поставка за чаша

http://www.incrediblethings.com

Потребителят винаги трябва да бъде улеснен и доволен. Каква по-смислена идея от това да скачим телефона си към различни домакински съдове. И докато все още не сме чули за съществуването на дървена табла за рязане на продукти, с прикачена стойка за телефон, то е вече знаем за съществуването на iPhone калъф-протектор,  който разполага с вградена стойка за чаша – по този начин може да отпивате от кафето си без да се налага да спирате да чатите, да не дава Господ.

Стойка за нос

http://www.incrediblethings.com

Това вече е малко прекалено, но пък смартфон почитателите ще останат доволни да разберат, че вече могат да вземат телефона си и във ваната, колкото и нелепо да изглеждат със стойката за нос. В крайна сметка обаче никой няма право да ви съди за странното нещо на главата ви с телефон в края. Особено пък в банята.

Стойка за смартфон за детска количка

http://craziestgadgets.com

Ако не сте кандидат за родител на годината, тази джаджа може и да ви е полезна. Така де, какво да правите, когато сте на разходка с детето и то заспи. То и без това е скучно, а като няма чии ревове да укротявате, има ли нещо по-съвременно от това да проверите какво се случва в социалните мрежи? Знайте обаче, че управляването на превозно средство и писането на съобщения са несъвместими действия, така че хвърляйте по едно око и на детето. Стойката е универсална, подходяща за всякакви размери телефони и колички, а освен това може да я сложите на количката за пазар, на велосипеда си или на бягащата пътека във фитнеса.

Козирка за телефон

http://www.redferret.net

Козирката се прикрепя към екрана на BlackBerry и има за цел да спира… не слънчевите лъчи, а любопитните погледи на околните, най-вероятно готови да си разкъсат дрехите, за да разберат какво си пишете. Абсурдно. И въпреки това тази джаджа е факт и може да си я закупите абсолютно свободно.

Браилски тъчскрийн

New Home

Залети сме от вълната на тъчскрийн телефоните и няма тенденция за отлив. Затова и смарт-джаджите трябва да се приспособят за използване от хора със всякакви увреждания. Georgia Tech излизат на пазара с прототипното приложение за смартфони Braille Touch в помощ на хората с увредено зрение.

Стол за писане на текстови съобщения

http://www.coolthings.com

С развитието на технологиите се заражда необходимост от още едно улеснение на потребителите на смарт устройства – офис стол, който да е достатъчно удобен, за да предразположи потребителя към удобно използване на телефона или таблета си. Steelcase Gesture Chair е изработен, за да бъде удобен в девет позиции на тялото, които според глобално изследване са установени като идеалните пози за хора,  взаимодействащи си често с модерна техника. Столът е оптимизиран така, че преминаването от едно положение в друго да не коства никакви усилия.