Блендер за смути от magprom

1
Добави коментар
magprom
magprom

На всякъде се говори за зелено смути, за червено смути, за това кое колко е по-полезно, но къде се крие разковничето в цялата тази суматоха? Първо нека започнем с това какво е СМУТИ-то и защо е толкова полезно! Смути на прост Български език е нектар, като този който бабите ни приготвят в края на всяко лято, разбира се ако баба ви не е от модерните баби, които не правят подобни неща. Разликата обаче между смути и нектар е в това, че нектарът както го познаваме ние преминава през пастьоризиране и термична обработка, а смутито не!

Тогава какво е смути?

Смути може да се приготви от почти всеки суров плод, зеленчук, ядки и комбинацията от тях. Идеята зад смутито е, че втечнената храна се приема по-лесно, а както знаем в заетият работен ден е много по-лесно да си купим газирана напитка, нещо сладко или някой тотален калориен, но не хранителен продукт. И точно в тези моменти инжинерите са изобретили така нареченият СТОЯЩ БЛЕНДЕР или просто БЛЕНДЕР, с който всеки и навсякъде може да си приготви храна от пресни продукти, която може да бъде погълната дори без да се сдъвчи защото това като процедура е свършено по време на втечняването и.

А как да си приготвим смути?

Както споменахме по-горе приготвянето на смути с блендер е изключително лесна процедура, която трае по-малко от минута. Важно е да се знае обаче, че плодове/зеленчуци и др. които са сухи и месести имат нужда от определено количество течност за да се получи лесно хомогенна смес със достатъчно течна текстура за да се пие. Такъв пример са ябълките от които се получава невероятна напитка, просто обелвате ябълките защото кората им е относително твърда и ще дразни на по-чувствителни лигавици добавяте пропорционално количество вода, малко мед и лимон. След като завъртите бутона на блендерът за не повече от минута ще имате прясно приготвена питателна храна

Какъв блендер за смути да си изберем?

Има няколко основни вида блендери, едните със стъклена кана и другите са най-широко разпространените които са със пластмасова кана. Ако смятате да съхранявате пасираната смес в каната на блендера, тогава е по-добре да си вземете блендер със стъклена кана, ако пък вие пасирате и пиете директно обикновените блендери с пластмасови кани ще ви свършат дори по-добра работа защото са по-леки и удароустойчиви, но запомнете, че трябва да следите каната да е изработена от BRA пластмаса, която е безвредна!

Друг основен белег по който можете да се ориентирате за блендер е мощността му. Повече мощност означава по-добри резултати за по-малко време и разбира се по-дълъг живот на уреда, но с това се увеличава и цената на уреда!