Калъф или кейс, какво да изберем?

1
Добави коментар
solidsnake
solidsnake

Калъфи за телефони

Какво да изберем калъфче за телефон или кейс? Определено, когато си купим нов телефон, ни се иска да направим нещо за неговата защита. Тук идва въпроса как да изберем между всички тези калъфи за телефони! От CaseTown ще Ви помогнем да решите, кое от двете Ви устройва най-добре!

Какво представлява кейса за телефон? Кейсът за телефон е наличен в две разновидности – твърд и мек. Твърдият е изработен от пластмаса или алуминии в по-скъпите варианти. Мекият е изработен най-вече от силикон, но са налични доста модели направени от TPU. Този тип обвивки стоят на телефона постоянно и той се използва с тях. Няма никакъв проблем да говорите, да слушате музика и прочие. Изработват се за точно определен модел и изцяло в духа на неговия дизайн. При тях обаче е добре да си вземете и скрийн протектор за екрана, защото те защитават всичко друго но не и него. Определено много добър избор, ако не искате постоянно да вадите и да прибирате телефона си от коженото калъфче. Има много разновидности като дизайн, защитата е на високо ниво, ако успеете да пазите дисплея добре.

Какво представлява калъфчето за телефон? При калъфчетата има много разновидности, които няма нужда да изброяваме. Чорапчета, джобчета, тефтерчета, чантички и прочие. В 99% от случаите са изработени от кожа и/или плат. Те са много подходящи, ако не използвате телефона си постоянно. Един път прибран в калъфа, целият телефон е защитен от всякакви неприятности. Той не може да се измърси, не може да удари, да падне или да бъде надраскан от ключовете ви в джоба. Единственото неудобство е, ако трябва да говорите по-често, тъй като само ще вадите и прибирате телефона. Има и калъфчета, които са направени, така че телефонът да не се вади, ако имате нужда от елементарна употреба. При тях изборът е по-широк, защото се правят по размер на телефона, а не за конкретен модел.

Важното, което трябва да знаем тук е, че при избор на кейс, функционалността е по-голяма, но калъфа защитава по-добре телефона Ви, защото го обхваща от всички страни. По този начин телефона Ви е защитен при изтърване, дори и да падне с дисплея към земята. Кейса става добро средство за защита ако е комбиниран с протектор за дисплей. Съществуват много видове протектори, които вече са толкова усъвършенствани, че сами по себе си представляват много добра защита за дисплея на Вашия смартфон.