Най-чистите плажове в света

2
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Околосветско пътешествие до плажовете с най-чиста вода в света

Кристално чиста вода… 

Ситен, бял, мек пясък…

Палми, полюшвани от лек ветрец…

Мечта, нали?

За идеалния плаж има много критерии, един от които е чистотата на водата.

Eто 10-те плажа, където водата е толкова кристално чиста, че може да се види всяка една песъчинка на дъното:

10. Бора Бора, Френска Полинезия

Островът е заобиколен от лагуна и бариерен риф. Водата е чиста, мястото – спокойно. Идеално е за любители на гмуркането.

9. Примостен, Хърватска

Когато стане дума за плажове в Европа, повечето хора си представят Френската Ривиера или гръцките острови. Хърватия обаче не бива да бъде забравяна.

Примостен е може би курортът с най-чистите и атрактивни плажове в страната. Заобиколен е от лозя и красива природа, която се смята от ЮНЕСКО за световно културно наследство.

8. Остров Панари, Окинава, Япония

Това е малък изолиран остров, до който може да се стигне само с лодка на частни туроператори. Белият пясък контрастира със синята вода. Тук има коралов риф, дом на разнообразни морски видове. На острова няма магазини, няма хотели, всъщност няма нищо, освен красотата на природата.

7. Бонито, Бразилия

Репутацията на Бонито, разположен в югозападния край на Бразилия, расте с всеки изминал сезон. Много е подходящ за любители на гмуркането.

Виж още: Най-хубавият плаж в света също е бразилски

6. Джени Лейк, щата Уайоминг, САЩ

Намира се в Националния парк „Гранд Тетон“ и представлява красиво езеро, заобиколено от планини. Около него има много пътеки за разходка. Заради планинския терен водата никога не става прекалено топла, но хладнината й е освежаваща след ден на дълъг преход.

5. Сабах, Малайзия

Това е най-източният град в Малайзия. Плажовете са известни със своите бели пясъци и кристално чисти води.

Някои от тях са много плитки и позволяват приятни разходки с крака, потопени до глезените. Има чудесни места за гмуркане.

4. Кала Макарейета, Испания

Това е скрит плаж на остров Менорка, до който може да се стигне само след 30-минутна разходка по пътека или по море. Заобиколен е от скали, борчета и дъбова гора. През есента и пролетта е много тихо и спокойно.

3. Бодрум, Турция

Любимият на много българи пристанищен град в Турция има много исторически забележителности, сред които и красив замък. Плажовете на Бодрум са привличали хората от хилядолетия насам.

2. Тосуа Оушън Тренч, Самоа

Това е естествена дупка в земята, до която се спускате по стълба. Водата в нея е чиста и приятна. Около дупката има красиви градини, където ще направите чудесни снимки за спомен.

1. Малдивите

Малдивите са 26 коралова атола в Индийския океан. Лагуните тук се смятат за най-чистите на планетата.

Много от островите не са населени. Почивката на Малдивите най-вероятно ще се върти около различни водни спортове. За съжаление островите са сред най-ниско разположените на земята и има риск да останат под водата заради глобалното затопляне.

Виж още: Ще изчезнат ли Малдивите?

Източник: Bulevard.bg