От какво зависи издръжливостта на алуминиевата дограма

3
Добави коментар
joy88
joy88

Често клиентите се интересуват от издръжливостта на дограмата, което няма точен отговор. В сравнение с първите дограми, съвременните се изработват от висококачествени материали и са много по- издръжливи. Но въпреки това гаранционният срок зависи от множество фактори.

Преди да закупите вашата дограма, необходимо е да проучите много добре фирмата призводител, както и да питате за гаранциите. Фирмата трябва да е с добра репутация, за да сте сигурни, че не е някоя еднодневка, която утре може да изчезне от пазара, а с нея и вашата гаранция. Качеството на дограмата зависи от производителите и материалите, които те използват.

Една качествено изработена дограма, както и професионално монтирана има гаранционен срок между 5 и 10 години. Специалистите препоръчват да правите ежегодна и обстойна проверка на вашата PVC дограма, Такава проверка е много лесна отнема изключително минимално време. Проверява се плътността на затваряне на прозорците, дали е добро състоянието на пантите и дръжките, ако някъде има нещо изкъртено или отлепено и т. н. При наличие на дефекти, фирмата, която е монтирала дограмата ви, поема пълен ангажимент, стига тя да е още в гаранция. Ако всичко е наред и дограмата е монтирана и изработена по всички правила, тогава тя ще издържи най- малко от 30 до 40 години, дори и повече.

Заради усъвършенстването  на технологиите, към днешна дата качествата на PVC дограмата непрекъснато се подобряват и те имат все по- добри експлоатационни качества. Затова една добре поддържана дограма може да има много по- дълъг срок на употреба от този, който е указан като оптимален. Повечето хора по принцип сменят дограмата си, когато тя вече е на 50 години. Това се получава, поради причината, че излизат все по- нови и по- съвършени технологии, които осигуряват много повече комфорт. Освен това и жилищата винаги имат нужда от подновяване или ремонт през определен период от време.

 

Виж повече