Трик за по-бързо зареждане на iPhone батерията

1
Добави коментар
wweb
wweb

Няма как да не сте попадали в следната ситуация поне веднъж: iPhone батерията достига критични нива, а само след няколко минути трябва да излезете. В този случай рискувате да останете без телефон в следващите часове на открито. Почти няма какво да се направи, освен…

Техническото подразделение на Business Insider качи видео, което показва как можем да заредим батерията на своя iPhone два пъти по-бързо от обичайното. Трикът е изключително полезен, ако разполагаме само с няколко минути за да увеличим енергийния заряд на устройството.

Първото, което трябва да направите е да включите режима „Airplane Mode“, като плъзнете от долу нагоре по екрана, за да изскочи менюто Notification center. От там просто натиснете иконата със самолет.

В случай, че разполагате с iPad UBS адаптер (или зарядно за iPad) го включете към iPhone, защото е доказано, че с тази манипулация телефона на Apple се зарежда значинтелно по-бързо.

Следващото нещо, което е необходимо да се направи е да „съблечем“ iPhone от калъфа или кейса, докато се зарежда. Така няма опасност от прегряване, а по-балансираната температура ще позволи по-скоростно зареждане. И не на последно място, оставете телефона да се зарежда на спокойствие и редуцирайте броя активни приложения. Вижте цялото видео:

Научете и този iOS трик за по-бързо търсене в Safari.