Изложението в Орешак подготвя Международен фестивал на занаятите и изкуствата

1
Добави коментар

Индонезийският посланик Н.Пр. Бунян Саптомо и съпругата му Априлия Бадрияти на посещение в Троян за Празниците в Орешак 2015 от 1 до 5 май 2014.

 След същински маратон на троянския кмет Донка Михайлова и управителя на Националното изложение в Орешак Иван Чакъров по посолства в София вече има яснота представители на кои държави ще участват във фестивала на занаятите и изкуствата. През март са били посетени посолствата на Германия, Полша, Китай, Палестина, Мароко, Индонезия, Португалия и Судан, като контактите с дипломатическите представители в някои случаи надхвърлят конкретната цел.

Досега участие в третия Международен фестивал на занаятите и изкуствата от първи до трети май в Орешак са заявили 12 страни. Те ще покажат характерното за своя бит и култура в една експозиция, озаглавена сполучливо „Единство в многообразието”. За фестивала за първи път ще дойде делегация от полския град Болеславец, прочут център на тамошната керамика. В Троян ще посрещнат и 16-членна делегация от немския град побратим Елванген. От срещите на кмета Донка Михайлова с посланика на Китайската народна република е произлязла идеята за подкрепа на евентуално бизнес партньорство, включително в областта на земеделието. Михайлова е поканила посланика на Китай Н.Пр. Уей Дзинхуа да посети Троян, за да се разгледат възможностите за инвестиции и бизнес партьорства. От Индонезия са отправили покана за участие на троянския бизнес в българо-индонезийски форум в София на 4 май.

бутон за споделяне