Розалин Петков инспектира строежа на агроучилището в село Маноле (снимки)

1
Добави коментар
topplovdiv
topplovdiv

Областният управител на Пловдив Розалин Петков инспектира строежа на новото агроучилище и спортна зала в село Маноле, община „Марица“.

Обектът е на стойност близо 5 милиона лева, финансиран е изцяло със средства от държавния бюджет. Очакванията са строителството да завърши до два месеца, посочват от Областна администрация.

Училищната сграда е с разгъната застроена площ 3985 квадратни метра. Проектирана е с 21 класни стаи, 6 учебни кабинета, 6 административни зали, лекарски и зъболекарски кабинет и библиотека.

Строителството включва довършване на изградените в груб вид в началото на 90-те години, основни корпуси. Класните стаи са разположени на три етажа.

Съществуващите стоманени са укрепени с допълнителни стоманени конструкции, всички фасадни и вътрешни разпределителни стоманобетонови елементи садемонтирани и новите стени се изпълняват от газобетон, топлоизолационни плочи и минерална мазилка. Монтирана е петкамерна PVC дограма.

Многофункционалната спортна залае с разгърната застроена площ от 927.64 квадратни метра. Тя представлява нов обем, свързан с топла връзка с учебната сграда. Залата ще е с комбинирано игрище за физкултурни занимания, волейбол и баскетбол  и трибуни с пет реда седалки с 345 места.

Дворът с площ 4000 квадратни метра ще е богато озеленен и благоустроен с площадки за баскетбол, волейбол и писта. Предоставена е между 50-100 декара общинска земя за изграждане на опитна станция на агроучилището.