Дупките на пътя вече не са проблем – представяме ви левитиращия Hoverboard

1
Добави коментар

Вече е 2015 г. и все още нямаме пътуващи в бъдещето коли. Но въпреки това една друга джаджа от филмът „Завръщане в бъдещето“ вече съществува – хувърбордът!

Американската стартъп комапания Art Pax събра $510 590 от сайтът за публично финансиране (crowd funding) Kickstarter за своето изобретение Hendo hoverboards. Устройството използва магнетично-левитационна технология: четири „кръжащи“ двигателя с формата на дискове образуващи магнитно поле, чрез което се отблъскват от земята.

Фирмата планира да изпрати първите бройки на 11 свои поддръжника, които са дарили $10 000.

Но това е само началото на левитиращата технология. Цел на Art Pax е да развие изобретението си и да може да спасява човешки животи. Скейтът на бъдещето ползва патентованата от фирмата „архитектура на магнитното поле“. Чрез нея учените ще могат да вдигат цели сгради, къщи и дори болници, за да помогнат на хората да се измъкнат от безпощадните щети на наводненията и земетресенията.

За
Манджа с Грозде

Манджа с грозде е твоят портал във времето и пространството. Ние забъркваме всякакви манджи, които ще ти помогнат да осъществиш своето 5-минутно бягство от сивото ежедневие към света на въображението и креативността. Подаряваме ти свеж рестарт! Приятно гледане!