Добре дошли в „Графството“

1
Добави коментар

Хобитите си имат свое село и дори можете да го посетите

Знаем, че на всички фенове на поредицата „Властелинът на пръстените“ този факт отдавна е известен, но все пак не боли да припомним още веднъж. Хобитон е селото, в което живеят малките герои от сагата, в техните мини къщички с кръгли вратички. 44-те къщурки се намират на бившата снимачна площадка, която днес се е превърнала се в постоянна атракция за посетители в Нова Зеландия.

Селото се намира в Матамата, само на два часа път от Оукланд – най-голямата градска зона в страната. Поради тази причина няма да Ви е трудно да намерите и други забавления по време на престоя си в района. Приказното място е било напълно реконструирано и възстановено през 2011 за новите филми от поредицата Хобитът. И оттогава на селцето живее втори живот, напълно различен от този във поредицата.

Това е едно пълно със зеленина Графство. Площта на селото е близо 5 ха се издига над огромна ферма, разстилаща се на над 500 ха в провинцията. Препратките към филмите са многобройни, като допълнение към уникалната архитектура на къщите. И за да бъдете още по-близко до тази фантастична вселена, също е възможно да вечеряте в The Green Dragon Inn and Bar, който предлага традиционното меню от Хобит, както и великолепната бира от филма.

Подробна информация за Хобитон и атракциите, които предлага, можете да намерите на интернет страницата на селото.

За
Манджа с Грозде

Манджа с грозде е твоят портал във времето и пространството. Ние забъркваме всякакви манджи, които ще ти помогнат да осъществиш своето 5-минутно бягство от сивото ежедневие към света на въображението и креативността. Подаряваме ти свеж рестарт! Приятно гледане!