Кой е Тиери Васер? Кариерата на един парфюмер.

1
Добави коментар
nwv
nwv

Сигурно сте чували името Тиери Васер, но едва ли ви напомня за нещо конкретно освен ако не сте запалени почитатели на Guerlain! Тиери Васер е съвременен парфюмер, който от 2008-ма година съвсем официално е назначен за парфюмер в къщата на френската модна къща.

Но нека преди това да започнем от началото! Тиери Васер е швейцарец по народност, той започва завършва университета по Ботаника на 20 годишна възраст, след което посещава парфюмерийното училище на Givaudan и само за 4 години е повишен като парфюмер, след като през тези години наблюдава някои от най големите парфюмери в бранша.

Преди да се присъедини към екипът на Guerlain, Васер работи за някои от доста известните парфюмерийни компании като Givaudan и разбира се в Firmenich през 1993.

Във Firmenich той създава много известни парфюми , които най-вероятно сте чували заедно с Аник Менардо.

Някои от известните парфюми на Тиери Васер за Guerlain

Той е отговорен за колекцията Aqua Allegoria стартирана през 2010-та година за дамите
Новият парфюм Coque d’Or за дамите от 2014
Страхотният парфюм за мъжете Guerlain Homme от 2008-ма 
И естествено Guerlain Shalimar Parfum Initial L’Eau от 2012-та, Guerlain Shalimar Parfum Initial L’Eau Si от 2013-та
Цялата линия Idylle като се започне още от първият аромат за дамите представен през 2009-та. 
 La Petite Robe Noir серията също е ръководена под него
Също така супер-хитът от 2014-та L’Homme Ideal
Terracotta Le Parfum също от 2014-та

And I was so overjoyed to be offered this wonderful job that I wanted to shout with joy. So that’s where I started with this scent. I wanted to scream love with a fragrance. — On Guerlain Idylle, from Guerlain’s inhouse perfumer Thierry Wasser visits Canada at Cosmetics magazine.

Тиери Васер казва за работата си в Guerlain:

„Това е много пристижна длъжност, но аз все още работя с Жан Пол Герлайн – той е пазителят на Guerlain, той е създал неповторими парфюми през последните 50 години, така че бих искал да стигна неговото ниво един ден. Ние сме много задружни като отбор, господин Герлайн е изключитлено романтичен човек, всички парфюми които е създал са направени от сърце и след това историята е създадена около тях, точно на обратно на модерният маркетинг. Моя мечта е да продължа всичко това от върха на носа на модерният козметичен бизнес…“