Украйна като инструмент на войната ~ Новия Световен Ред

1
Добави коментар

   Украйна е само инструмент на войната с Русия и нищо повече. САЩ я използват, за да придвижат своята военна инфраструктура на Изток и да създадат такава заплаха, когато без военно нападение може да се постигне конфигурация, с която победата ще бъде осигурена само с поставяне на ултиматум, Украйна е прекрасна възможност да се реши веднъж завинаги тази задача.

   От военна гледна точка онова, което наблюдаваме е действията на САЩ и НАТО, е подготовка за военно давление с евентуална последваща агресия срещу Русия.
   Сега вниманието е съсредоточено върху ,,западния фронт“ на НАТО, т.е. линията от Балтика до Черно море, с едновременно активиране на фронта в Близкия Изток чрез Ислямска държава.
   Извършват се редица мероприятия от мобилизационен характер и въвеждане на оръжия от САЩ срещу Русия. Разширяват се базите в балтийските републики, четвъртата база на първия ешалон в Полша, двете тилови бази в Румъния и България. Активността се пренесе в арктическата зона, особено в Норвегия. Засилени бяха маневрите в Черно море, в България и Румъния. В Източна и Северна Европа от края на януари се провеждат учения под ръководството на командващия армията на САЩ в Европа ген. Бен Ходжес. Участват военни от Италия, Канада, Испания, Чехия и Грузия, за да започне обучение на въоръжените сили на Киев.

   По-късно през пролетта, за да укрепят групата войски в Европа, САЩ ще започнат да изпращат още повече бойна техника на бригадата в Германия – допълнителни 220 танка ,,Абрамс“, бойни пехотни машини, 155-милиметрови самоходни гаубици и т.н. САЩ вече изпратиха над 120 танка и друга бронетехника в Латвия.
   В северна на Норвегия на 9 март започнаха учения с участието на около 5000 войници и 400 единици бойна техника. Това са най-големите военни учения в северната част на Норвегия, недалеч от границите с Русия от 1967г. насам. Армията на Латвия ще изпрати повиквателни на резервистите от 18 до 55-годишна възраст. Първите ще бъдат разпратени през втората половина на 2015г.
 
   Порошенко, поиска разрешение от Рада-та за допуск на чуждестранни войски в Украйна. През тази година въоръжените сили на Украйна ще вземат участие в 11 сухопътни морски и въздушни международни учения. Четири от тях ще бъдат на територията на Украйна, седем – в чужбина. Най-големите учения в Украйна са на украинско-американските военно-морски сили Sea Breeze и на сухопътните сили – Rapid Trident, в чужбина военно-морските Trident Juncture. Освен това украинските военно-морски сили ще вземат участие в ученията в Черно море – ,,Морски щит“, и във военно-въздушните украинско-полски ,,Безопасно небе“.
   В началото на март в Черно море ВМС на НАТО отработваха отбрана срещу торпедни атаки с кораби на България, Румъния и Турция.

   САЩ и НАТО се готвят за най-голямото разширение на своите военни възможности след края на Студената война. В близко време блокът ще увеличи силите за бързо реагиране от 13 000 до 30 000, като групата с повишена готовност, в която влизат сухопътните морски и военно-въздушни подразделения, ще бъде 5000 души.
   Предната групировка ще позволява на пакта да се разшири срещи Русия, Близкия Изток и Северна Африка, като по този начин се очерта и фронтът на новата война. Тук са и новите контролно-командни пунктове в Естония, Латвия, Полша, Румъния и България. В Украйна, САЩ и НАТО ще помагат да увеличи числеността на армията си до 250 000, два пъти повече в сравнение с 2014г.
   САЩ и НАТО са в открита подготовка за война срещу Русия. Сегашното примирие в Украйна ще действа до момента, когато Киев се укрепи достатъчно за възобновяване на мащабна война.

   Какъв е възможният формат на доставки на оръжие за Украйна:
1. Доставки на нелегално оръжие, често под това погрешно се разбира екипировка, снаряжение, топловизори, ноктовизори, безпилотници, средства за връзка и разузнаване, но по-правилното разделение на категории е:
   – при живата сила – оптически, радиоактивни, акустични, електрически, механични, химически, биологически или комбинирани видове нелегално оръжие;
   – при техниката – електромагнитно и свръхчестотно оръжие.
2. Летално оръжие без техниката. Стрелково оръжие от всички видове мини, миномети, гранати и гранатомети, противотанкови системи, преносни зенитноракетни комплекси, преносими артилерийски системи.
3. Летално оръжие с лека техника и лекобронирана от типа на американските МАР, М-АТV, Hammer, M1200 и други видове.
4. Летално оръжие с тежка техника – БТР-и, танкове, самоходни артилерийски системи за залпове и т.н.
5. Пълно участие във въоръжения конфликт с всички видове въоръжения и личен състав.

   Ако се отчита опитът на САЩ за участие в международни конфликти без обявяване на война, в 95 на сто става дума за втория формат, т.е. летално оръжие без техниката, но със снаряжение, средства за връзка и разузнаване. Така беше в Афганистан през 1978-1989г., така е в Египет, Либия и в Сирия. Но във всички случаи участието на САЩ беше нелегално, т.е. срещу централното правителство по линията на снабдяване на ,,въстаници“ и различни радикални групировки.

   В Украйна теоретично е възможен и третият формат или четвъртият вариант, който е най-
интересен. Но оперативно да се доставят танкове, БТР-и и артилерийски системи не е лесно. Логистичната схема ще бъде много затруднена. В Балтийско море е Калининград. В Черно море е флотът на Русия. Остава Средиземно море – Гърция, превоз през България, Румъния в западната част на Украйна. И по този начин България вече е във война.
   Оръжейното въвличане на САЩ във войната ще остави Русия без избор – военна помощ и участие в Донбас по пълната програма. Възможностите на Русия ще бъдат много по-големи отколкото на САЩ. Още повече, че потенциалът на военно-промишления комплекс на Русия практически е безграничен.

   При танковете и БТР-ите Русия превъзхожда армията на САЩ и всички страни от Европа взети заедно, два пъти.
   Авантюрата на САЩ и НАТО да подчинят Русия през Украйна може да завърши не така както планират в Пентагона!