Седем начина да изглеждаме елегантно по френски

2
Добави коментар
wenip
wenip

Френската пословица „Което е скромно, е красиво” точно приляга на парижкия стил – да изглеждаме естествено, елегантно, с ненатрапчив френски шик. Къде се крие тайната на френския шарм?

Основни вещи Гардеробът ви не трябва да е претъпкан с много дрехи от нашумели модни брандове. Съчетавайте дрехите по стил и цветова гама, така че от две-три комбинирани части да се получи нов комплект – това е умението да се подбира гардеробът с вкус и в същото време целесъобразно. Задължително е в гардероба да присъстват класически костюм, пола-молив, джинси, яке, блузки, малка черна рокля.

Многослойност или рокля с жакет Най-важното в този комплект е да се съчетаят дрехите по цвят. Жакетът, сакото или кардиганът могат да се облекат както върху рокля с ръкави, така и без. Рокля на дребни цветя и жакет в един тон е актуална и удобна комбинация.

Ниски обувки Ботите, обувките или ботушките с нисък ток са подходящи както за офиса, така и за разходка. Такива обувки изглеждат не по-малко елегантно от токове с височина 10 см, каквито, между другото, рядко ще видите в Париж. Основното е обувките да бъдат съчетани цветово с другите аксесоари – с шалче или кърпа, със стилна чантичка.

Шапките Избрана с вкус и като част от целия тоалет, шапката не е просто акцент. Това е начин на самоизразяване и стил. За разлика от нас, французойките смело въвеждат този аксесоар както във всекидневния си имидж, така и когато искат да изглеждат романтично.

Малкото шалче Важното е как се поднася този елемент от облеклото, който е едновременно декорация и функционалност. Шалчето може да се завърже по много различни начини и всеки от тях придава различно звучене на ансамбъла.

Грим Никакви ярки и крещящи тонове – гримът по френски е сдържан, ненатрапчив, изглежда естествено и така елегантно подчертава стила и създава завършеност на образа.

Аксесоарите Шапчиците, ръкавиците, чантите и коланите не са просто допълнения. Те са основна част от френския гардероб, която не само внася звучен акцент, но може цялостно да промени окончателния вид на тоалета.