6 основни грешки при слабеене

1
Добави коментар
wenip
wenip

В опитите си да се избавим от излишните килограми често допускаме досадни грешки, които на практика ни пречат да достигнем желаните резултати в по-кратки срокове. За какво става въпрос?

Избираме неподходяща диета Ако твърдо сте решили да се избавите от излишните килограми, постарайте се да обхванете максимално количество информация, да узнаете тънкостите и подводните камъни на различните диети, за да подберете именно тая, която е най-подходяща за вас. Така например, ако избирате диета съобразно кръвната си група, трябва да знаете, че притежателите на първа група, наречени ловци, трябва да наблягат на месо. Втората група, т.нар. земеделци, трябва да правят менюто си с плодове и зеленчуци, третата група – да се придържат към балансирано хранене, а четвъртата – да прилагат умерено смесен режим. Освен това трябва да сте наясно задължително със забранените продукти, от които следва категорично да се откажете – тогава излишното тегло ще си отиде по-бързо от очакваното. По време на кефирната диета например съвсем не е задължително да се отказвате от други продукти. В продължение на 7 дни покрай основния кисело млечен продукт може да си позволите варено месо (пиле, телешко), плодове (само не и банани) и зеленчуци. Игнорирайте бързо действащите диети. Много често тяхна основа са „вълшебни таблетки“ или добавки, които подтискат глада. Възможно е те да ви помогнат да свалите килограми, но след известно време килограмите не само ще се върнат, но ще се качат в проценти. Освен това рискованите експерименти могат да повлияят негативно на вашето здраве – ако не в момента, след няколко години.

Пренебрегваме закуската Закуската е основата на всеки порцион, дори по време на диета. Учените са доказали, че сутрешният прием на храна ускорява обмяната на веществата и поради това в никакъв случай не трябва да го пропускаме. Изработете си правилото да закусвате, без да бързате и без да се разсейвате: на красиво сервирана маса, в компанията на семейството или в леглото с половинката си. Идеален вариант е овесената каша с орехи и семена от лен, която способства стабилизацията на нивото на захар в кръвта, а това значи и регулира спадовете в настроението, повишената тревожност и раздразнителност.

Задълбочаваме се в менюто в ресторанта Диетата не е повод да се отказваме окончателно от посещението на ресторант. Важното е да се научим да прелистваме бързо страниците с мазни меса, богати специалитети и изкусителни десерти. Спирайте погледа си върху салатите и закуските, а алкохола заменете с чаша вода. Това ще ви помогне не само да имате добра фигура, но и да икономисате пари.

Забравяме за тренировките Факт е: без регулярни посещения в спортната зала постигането на идеална фигура е невъзможно. Така че не забравяйте да си купите абонаментна карта за фитнеса или басейна. Ако това ви е омръзнало, заменете го с тренировки по танци, примерно. Постарайте се те да бъдат поне два пъти седмично. Ще видите резултата само след месец.

Смятаме, че пушенето помага за отслабване Разпространеното мнение, че цигарите помагат за отслабването, е мит. Пушенето наистина е в състояние да притъпи чувството на глад, но само след 15 минути апетитът се проявява отново с пълна сила. Освен това пушенето вреди на здравето, нарушавайки процеса на обмяната на веществата, което значително удължава пътя ви към поставената цел.

Изпадаме в депресия заради слабите резултати Много млади дами на диета искат мигновено да видят резултата. Необходимо е обаче да се заредите с търпение. Първите три излишни килограма при спазване на диета и регулярни тренировки обикновено падат бързо, но после скоростта на отслабването може да се понижи. Ако стрелката на кантара предателски стои на едно място, а вие две седмици наблягате само на елда, не се отчайвайте. Консултирайте се с диетолог, увеличете физическата активност или задействайте други групи мускули — тогава процесът със сигурност ще мръдне от мъртвата точка.