Bg-Astrology : Сайт за Хороскопи

1
Добави коментар
tipin
tipin

Девети знак на зодиака, подвижен и огнен, преобразува енергия, за да изследва живота, един жизнерадостен знак, който носи приключение и действена романтика. Той означава любов и награда. Заедно с Лъв и Везни е от най-щастливите знаци. Негов управител е Юпитер, който му носи импулсивен, открит и дръзновен характер. Силата му е в самообладанието и невъзмутимостта пред лицето на противника, а слабостта му е в желанието да демонстрира прекалена независимост, стремежът му към див бунт и несигурни авантюри, както и постоянното страдание от недостатъчното му духовно развитие. Като оптимист вижда най-хубавото у хората, ентусиаст е, обезоръжаващо щастлив, стимулиращ, безгрижен, чувствителен. Понякога обича да спори, не го свърта на едно място, критичен към непризнаващите таланта му, комарджия, склонен да получава, безотговорен, не обича да се ангажира, нетактичен, мека душа.

Близнаците са му противоположния знак и от тях може да научи да обръща внимание и на малките неща в живота и да решава проблемите си по-отговорно.

Духовна цел е да се научи да използва таланта си, за да направлява другите.

В работата мъжът е вдъхновен, динамичен, а жената щом е ядосана лесно напуска професията и мъжа си. Може да бъде журналист, спортист, държавник, живописец, археолог, писател, пътеписец. Най-добре се чувства с рисковете и пътуванията.

На стрелеца му е необходим добър и разумен съветник на ниво финанси, за да сложи нещо настрана, склонен към прахосничество.

За мъжа-Стрелец е характерно неговата възприемчивост и неотслабващ инстинкт към забавления. Той може да бъде прекрасен любовник и приятел.

Стрелецът се влюбва силно, буйно, внезапно, но без трайност и дълбочина, защото обича свободата и живота. В това отношение е честен, нищо не обещава. Сключи ли брак обаче се укротява и прави щастлив партньора си.

Подходящи съюзи има с Овен и Лъв.

Знакът управлява ханша и бедрата на човешкото тяло. Болестите се отнасят да жлъчката и черния дроб.

Щастливи символи от околния свят са:

Храната да е разнообразна, но в малки количества, риба, шаран, пъстърва, месо, макарони, зеленчуци, плодове. Препоръчва му се топла и студена храна.

Растенията: дъб, смокиня, виолетка, шибой, карамфил, мак, кестен, канела, маточина, боровинка, глухарче, домат.

От животните му хармонизира коня и кучето.

Щастливото им число е 7.

Благоприятни седмични биоритми имат в четвъртък, от сезоните – есента, 10-годишните периоди не са от значение.

Благоприятни цветове са: наситеновиолетов, синьо, царскосиньо, пурпурно, бяло.

От кристалите им подхождат камъните с червен, зелен и смесен цвят като рубинът, туркоазът, пурпурният аметист и гранат.

Аметистът в древността са го използвали като амулет с най-голяма сила. Получил името си от прекрасната нимфа Аметис в Гърция и помагал при лова в спортните игри и в любовта. Виолетовият камък може да избледнее под продължителното въздействие на слънцето. Смятали го също за камък, свободен от опиянение, наричан още камъкът на Бакхус и епископски камък, давали го при посвещението им в сан, кардиналите пък получавали пръстен с аметист. Като амулет предпазва от пиянство, наркомания и всякаква друга невъздържаност. Поставен под възглавницата той изпраща щастливи сънища.
Подходящ метал им е калая.