10 момента, в които е добре да имаш книга под ръка

1
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Научно доказан факт е, че човек никога не трябва да излиза от вкъщи без портфейл, ключове, книга и резервна книга или… е-четеца, зареден с книги. И, ако горчивият опит на всеки би могъл да послужи като категорично доказателство за първите две твърдения, то относно последните в списъка със сигурност все още има колебаещи се. С тази цел се заехме да убедим и най-заклетите противници на идеята колко важно е да носиш в себе си нещо за четене. Ето 10 момента, в които това да имаш книги под ръка със сигурност ще се окаже добра идея, а „ненужният“ товар ще се превърне в „най-добрия ти приятел“.

1. Когато чакаш на опашка: в университета, в магазина, в банката, на летището…

2. Когато си в тоалетната. (Не отричай, че си от тоалетните четящи ентусиасти. А и най-вероятно имаш поставка в тоалетната за книгите си.)

3. Когато си в метрото или автобуса. (Книга > Angry Birds)

4. Когато пилотът помоли да спреш всички електроники. (Сори, е-книжке, истинската книга те побеждава в това.)

5. Когато твоята уговорка за среща не се появява, но ти все пак решаваш да останеш да вечеряш.

6. Когато са те завлекли на купон и бързо разбираш, че ще си отегчен до смърт. (PS: Банята не е лошо място да се скриеш и да почетеш.)

7. Когато заседнеш в асансьор. (Помага също и ако имаш нещо за похапване… може да се окажеш там за известно време.)

8. Когато (посочете името на ужасния кабелен, цифров или интернет доставчик) спре услугата поради „оптимизация“ и не смята за нужно да те предупреди.

9. Когато виждаш да се приближават към теб и знаеш, че ще се пробват „да те забият“. Вдигаш книгата и… БУУУМ! Щит: анти-флирт.

10. Когато ти се иска да подремнеш, но е прекалено светло.

Коментари

коментар(а)

Подобни: книги, литература, полезно