Как да се грижим за бижутата си

1
Добави коментар
adama
adama

Бижутата са неизменна част от визията на всяка себеуважаваща се дама, в стремежа й да бъде впечатляваща, елегантна и модерна. За голяма част от жените покупката на правилно бижу е задължителна при избор на нов тоалет. Известните личности и бизнес дами подбират стриктно аксесоарите си и не допускат никакви компромиси що се отнася до украшенията, които носят по себе си.

Какво е добре да знаем при покупка на бижу? В случаите, когато обиците, пръстена, гривната или медальоните, който носите се докосват до вашата кожа, е добре да бъдат подбрани точно такива, които са изработени от благородни метали или в краен случай антиалергенни материали без съдържание на никел.

Не си купувайте кухи бижута!

Бижута, които не са изработени от плътен материал лесно могат да се деформират и не подлежат на поправка. Ако искате да се радвате дълго време на накитите си, не пестете от техния грамаж, просто защото колкото по-тънки и кухи са те, толкова са по-крехки и чупливи.

Не пръскайте парфюм върху бижутата си!

Ако сте решили, че те се нуждаят от почистване, първо се информирайте за начина на почистване на метала и задължително ако има камък в бижуто и за него. Можете да потърсите помощта на специалисти, които разполагат и с необходимите разтвори и то да заблести като ново, без да бъде увредено по никакъв начин.

За запазването на блясъка на бижутата е необходимо да се съхраняват по правилен начин. Идеалното място за съхранение на бижутата е на прохладно и тъмно място. Топлината и светлината допринасят за потъмняването на бижутата. Дори и светлината от изкуствена светлина не са добри за накитите ви. Ако няма да носите за известно време вашите сребърни гривни, колиета или обеци, ги поставете в добре затворени торбички с минимално количество въздух и след това в чекмеджето. Добрата грижа към бижутата ще ви се отплати с дълготраен и атрактивен вид.

Според фън шуй не е добре да оставяте преплетени и неподредени бижута в дома си, това води до хаос и неприятности в живота ви. Затова избягвайте да съхранявате на едно място по няколко чифта дълги обици, верижки и висулки, които могат да се преплетат.

Бъдете винаги неотразими и елегантни!