5 книги, които ще ви помогнат в ученето на език

2
Добави коментар
Avtora
Avtora

5 книги, които ще ви помогнат в ученето на език

от Avtora.com | 23.04.2015 | 11:00

Самоучители, речници, граматики – изборът на учебни помагала е толкова голям, че понякога е трудно да се ориентираме и да изберем. Но точната книга може много да улесни изучаването на чужд език. Следващите пет предложения са точно такива.

Петте книги, за които ще ви разкажем, са прекрасен вариант в помощ на онези, които искат да научат нещо ново. Подходящи са за хора от различна възраст и са съобразени с нуждите на учещите.   Моят първи триезичен речник   Повечето теории подкрепят тезата, че колкото по-рано започне изучаването на чужд език, толкова по-лесно е той да бъде усвоен. За да учат децата с удоволствие, обаче, е особено важно информацията да им бъде поднесена по подходящ начин. 

Усвояването на лексиката, например, е най-лесно, когато се използват песнички, интересни игри или илюстрации. Именно това е причината картинните речници да са толкова полезни за малчуганите, които започват да учат език. 

В случай че детето ви учи повече от един западен език, а и в нередките случаи, когато само единият родител е българин и наследниците му трябва да усвоят не само родните езици на родителите си, но и още един език, „Моят първи триезичен речник“ е отлично решение.

Изданието е изключително подходящо за ранно чуждоезиково обучение, включва хиляда френски думи, преведени на английски и български език. Всяка дума е илюстрирана с картинка, която онагледява смисъла й, и е придружена от примерно изречение, в което думата е употребена с нейното обяснение или определение. 

Можете да го намерите ТУК. 

Испански език за начинаещи 

Понякога просто не можем да отделим средства и време за курс по език, но това съвсем не означава, че трябва да се откажем от желанието си. Самоучителите са чудесен вариант в такава ситуация. Тяхното основно предимство е, че можете да учите където и когато е удобно за вас. 

За онези от вас, които искат да научат испански или поне да могат да оцелеят в някоя от многото страни по света, в които официалният език е испански, самоучителят „Испански език за начинаещи“ е прекрасен вариант. Той е придружен от CD, за да можете да усвоите по-лесно произношението на думите.

Благодарение на забавната история, разказана в „Испански език за начинаещи“, неусетно ще научите 500 думи, немалко изрази и основните граматически правила, които ще затвърдите чрез включените упражнения. А приложението към самоучителя ще ви помогне бързо и лесно да усвоите речник, достатъчен за елементарно общуване с испанци.

Най-лесният начин да се сдобиете с „Испански език за начинаещи“ е ТУК.   Как да общуваме на английски 

Поредицата „Как да общуваме на английски“, съставена от Сирина Мърдок-Стърн, съдържа диалози, пресъздаващи реални ситуации на устна и писмена професионална комуникация на английски език. С тяхна помощ можете лесно да усвоите ключови изрази и термини.

Първата книжка от поредицата е с фокус върху бизнес кореспонденцията, разговорите по телефона. Втората е насочена към лексиката, необходима да организирате и проведете  съвещание, да изкажете своето мнение, да водите преговори и да убеждавате насрещната страна в своята позиция, да направите представяне на фирма или продукт.   Третата продължава обогатяването на лексиката необходима както за делово, така и за лично общуване. Цялата поредица и други полезни учебни помагала по английски език можете намерите ТУК.   Френска бизнес кореспонденция 

Понякога не е достатъчно да знаете граматичните правила или да имате богата лексика. В различните ситуации е необходимо да сте подготвени с точните знания, за да се справите с общуването на чужд език. 

За онези от вас, които учат френски език, и особено за онези, които искат да го използват в работата си, „Френска бизнес кореспонденция“ е чудесно помагало, което съдържа полезна информация за организацията на френските предприятия. 

Ще се научите как да поискате информация, да направите поръчка, какво е необходимо да знаете, когато кандидатствате за работа, и как да оформите официалната си бизнес кореспонденция. Учебника, който включва и CD, можете да намерите ТУК. 

Imparare di più

Imparare di più е помагало, съставено от Десислава Давидова и предназначено за всички, които искат да усъвършенстват езика или да се подготвят за изпити за получаване на международни сертификати (PLIDA, CELI и CILS) за владеене на италиански език.  

Подходящо е както за ученици от езиковите гимназии, така и за студенти от специалност „Италианска филология“. Помагалото Imparare di più е съставено от 21 отделни урока, всеки от които включва лексикални и граматични упражнения, чиято цел е да доразвият езиковите компетентности на изучаващите италиански език. 

Текстовете, използвани в помагалото, са свързани с различни теми от ежедневието, като в тях се наблюдава съчетание между книжовния и разговорния език. В книжката ще откриете както текстове за четене, въпроси за разбиране и граматически упражнения, така и речник на непознатите думи, комуникативни упражнения и, разбира се, ключ с верните отговори на всяко от тях. 

Най-лесният начин да се сдобиете с Imparare di più е ТУК.

от Avtora.com | 14.05.2015 | 11:00

Джейн Джонсън е английска писателка, която обича псевдонимите, пътешествията и фантастиката. Работила е като издател и редактор, а собствените й романи са преведени и издадени в повече от двайсет страни по света.

от Avtora.com | 13.05.2015 | 11:00

Ако ви е омръзнало да ви повтарят колко е важно позитивното мислене и не успявате да разберете защо се вдига толкова много шум около книгите от типа „помогни си сам“, значи „Противоотрова“ на Оливър Бъркман е точното четиво за вас.

от Avtora.com | 07.05.2015 | 11:00

Дори да не ни се иска да го признаем, невинаги успяваме да се справим с родителските задължения. Невинаги реагираме правилно, а всъщност понякога изобщо не знаем как да реагираме, когато детето ни
плаче, капризничи, болно е или просто му е трудно да общува….

от Avtora.com | 04.05.2015 | 11:00

„Ман“ е книга за любовта. Любовта към другите и любовта към готвенето. Книга за срещата между две различни култури и за живота на едно момиче, което има три майки и много интересно име.

от Avtora.com | 30.04.2015 | 11:00

Често се спори дали е по-трудно да се пишат разкази или романи. Повече майсторство ли изисква да разкажеш една история в няколко страници, отколкото да й посветиш цяла книга? Всъщност едва ли можем
да определим кое е по-трудно, по-важно или по-добро….

от Avtora.com | 27.04.2015 | 11:00

Най-оспорваният роман на десетилетието – така наричат „Доброжелателните“ на Джонатан Лител. И, признайте си, дори само това е достатъчно да провокира любопитството на читателя. Хвален и отричан,
определян като шедьовър, награждаван или провокиращ категорично…

от Avtora.com | 20.04.2015 | 11:00

Един американец, решил да живее и работи в Европа, завършил университет в Ирландия и превърнал се в безспорен любимец на френските читатели – това е Дъглас Кенеди. Автор е на 11 романа (скоро ще бъде
издаден дванадесетият), преведени в повече от 20 държави….

от Avtora.com | 16.04.2015 | 11:00

Едно от най-значимите имена в съвременната американска литература – Пол Остър – е не само автор на няколко великолепни романа, но и поет, сценарист, преводач и режисьор. Книгите му са преведени на
повече от 40 езика, а биографията му е толкова ярка и…

от Avtora.com | 13.04.2015 | 11:00

Клара Санчес е умел разказвач, стилът й е прям, изчистен и изключително въздействащ. Освен това тя обича мистериите и това си личи във всичките й романи. След завладяващия „Това, което името ти крие“
авторката поднася на почитателите си нова пълна с неочаквани…