Apple Watch може да се появи официално в България през юни

1
Добави коментар
wweb
wweb

Въпреки че предварителните продажби на Apple Watch стартираха по-рано през месеца, а официалната пазарна премиера на устройството се състоя преди дни, се оказва изключително трудно да притежаваш часовника, дори и да живееш в Щатите.

Apple Watch е наличен в избрани търговски обекти и дори да посетите емблематичния магазин на Apple на Пето авеню в Ню Йорк, ще получите възможността единствено да пробвате джаджата на китката си, но не и да я закупите. Тим Кук разкри, че търсенето надминава доставките, но компанията работи по отстраняването на тази пазарна неизправност.

В петък Apple Watch официално бе пуснат в продажба в 9 държави – САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, Хонконг и Япония. Изпълнителния директор на Apple обеща, че дебюта на часовника с втората вълна държави ще се състои през юни. Предвид факта, че страната ни обикновено попада във втората вълна при продажбите на iPhone и iPad, се надяваме да видим Apple Watch в България в началото на лятото.

„До края на юни се надяваме да сме в позиция, в която ще имаме възможност да разширим пазарния обхват на Apple Watch в още държави“ заяви Тим Кук.

Доставките на часовника са крайно ограничени. Дори да се намирате в някоя от деветте държави, в които устройството е налично и да напрaвите опит да си го поръчате онлайн, периода за доставка е толкова голям, че продукта ще стигне до вас не по-рано от средата на май, и дори юни.

Научихте ли: Apple Watch е значително по-водустойчив от очакваното.