А Вие жадувате ли за свежи сезонни предложения? Отдайте им се в ресторантите на Варна!

2
Добави коментар

« КЪМ НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Екипът на „Ресторанти Варна“ представя сезонните храни през месец май в различни краища на света

Понякога за да се насладите на любимите си храни извън сезона, Ви е нужен само… самолетен билет! Ако нямате търпение да вкусите сочни смокини например, може да отскочите до перуанската столица Лима. Екипът на „Ресторанти Варна“ споделя с Вас няколко типични за месец май храни по света. 

Пролет в Ню Йорк, САЩ

Пролетта разцъфтява в североизточната част на САЩ! Това означава, че всеки ресторант или бистро в Ню Йорк ще предлага в менюто си гъби пумпалка, аспержи и яйца на очи (патешки и кокоши). Едно прекрасно предложение от местните ресторанти е желе от ревен и хибискус като допълнение към терин от гъши дроб. А любителите на морските дарове могат да се насладят на тост с раци и лимоново айоли. Вкусно!

Плодов май в Мумбай, Индия – от „Ресторанти Варна“

Пленяващата гастрономите индийска кухня (научете повече за индийската кухня в статията на справочник „Ресторанти Варна“) има какво да предложи и през май! Така очакваното Alphonsos – „кралят на мангото“ – е под светлините на прожекторите този месец. Миналата година ресторант Rajdhani Thali изненада клиентите си със специално манго меню за целия месец, включващо пюре от кардамон и манго върху poori хляб. Друг типичен за месеца местен плод е Paneer, наричан още розова ябълка – малък жълт плод с аромат на лимон и едва доловим вкус на роза.

Есен в Сидни, Австралия

Есенните кестени са налице и ще ги откриете в изкусителни ястия като Папарделе със заешко и кейк с рикота. Сините сливи пък са звездата в месечното меню на ресторант ARIA. Там шеф Matt Moran ги сервира с раци, кедрови ядки, лимон и мента. Свежо и нетипично предложение, което би се харесало на експериментаторите в ресторантите на Варна!

Изкусителни предложения в Лима, Перу – от „Ресторанти Варна“

Истинско кулинарно богатство залива Лима – от пустинята, от джунглата, от планинските и крайбрежните райони! През май там може да се насладите на сочни смокини, както и на сливи, приличащи на чери домати, но изскачащи от кожата си като гроздето. Екипът на „Ресторанти Варна“ Ви съветва да се огледате на органичните пазари за плода lucumà, който се отличава с жълта на цвят вътрешност с вкус на карамел, примесен със сладки картофи. Местните ресторанти го използват за приготвянето на вкусен сос със сирене, сервиран върху варени картофи. Но шеф Gaston Acurio го използва в своята кухня за гурме ястия като риба тон с тамаринд, киноа и кокосово пяна.

Сезон на царевицата в Йоханесбург, ЮАР

Царевицата е на почит в ЮАР през месец май. В Йоханесбург може да се насладите на традиционното местно ястие Boerewors (повече за южноафриканската кухня от блог „Ресторанти Варна“). Друго предложение е тако с пиле, сервирано с царевичен крем, гуакамоле и салса.

А Вие жадувате ли за свежи сезонни предложения? Отдайте им се в ресторантите на Варна!