CaseBG: Най-подходящите аксесоари и калъфи за новите Samsung Galaxy S6 и S6 Edge част 2

1
Добави коментар
solidsnake
solidsnake

Да оставим на страна оригиналните предложения от Samsung и да се насочим към алтернативните варианти.
Започваме с тези за собствениците, които желаеят да запазят външния вид на прекрасния Galaxy S6.

Най-добрия вариант, ако наистина не желаете да загрозявате телефона с дебели и неудобни калъфи от които няма дори да се вижда устройството е стъкления протектор.
Предлагаме стъклен протектор за гърба на Galaxy S6, както и такъв за дисплея.
Говорили сме много за стъклените протектори и няма да се спираме подробно на тях, но това, което знаем със сигурност е, че вършат страхотна работа. Протектора се залепя посредством вакуум, изработен е изцяло от химически обработено калено стъкло и е изключително устойчив на надраскване и удари. Залепяте сет от протектори, на дисплея и гърба на телефона и сте готови за приключения. При този вариант, страничните лайсни на телефона няма да бъдат защитени, но предимствата са: не одебелявате телефона (протекторите са тънки 0,3мм)
не скривате никаква част от детайла на Galaxy S6, работата с устройството остава същата, както e без никаква защита.

Следващия аксесоар, който е подходящ за тези, които желаят да се наслаждават на телефона е,
ултра тънък прозрачен гръб за Galaxy S6 и S6 Edge.

Този тип гръбчета са тънки едва 3мм и прилепват плътно по устройството, хубавото тук е, че защитават и страничните лайсни на телефона и не го загрозяват, лошото обаче е, че предпазват предимно от надраскване, не биха издържали на по-сериозни удари, така както стъкления протектор. Това гръбче в комбинация със стъклен протектор за дисплея, също е добър вариант.

Преминаваме на по сериозната защита и не толкова към стремежа да не скриваме дизайна на телефона.

Флипове, едно прекрасно и удобно калъфче, особено тези, които са с вертикално отваряне.
Кожените калъфи обхващат телефона Ви добре, посредством пластмасово или силиконово гнездо, имат магнитна закопчалка, която предотвратява случайно отваряне на калъфа при изтърване или в дамска чанта да речем. Този вид калъфи предпазва Samsung Galaxy S6, много по-добре от по-горе споменатите минималистични варианти.
Когато е затворен телефона е защитен отвсякъде!

Следващия вид флипове са тези с хоризонтално отваряне, общо взето става въпрос за същото ниво на защита, но при тях вече има и определен тип „екстри“, които си струва да споменем.
Страничните „тефтери“ могат да се ползват като стойка, което е страшно удобно за всички собственици, които ползват телефона си за гледане на филми, клипове или просто обичат да работят в Landscape mode“

Друг плюс на този тип аксесоари е, че имат вградени слотове, за лични документи, кредитни карти, пари и други важни за нас неща от ежедневието. Един вид, можете да изключите портфейла от Вашия списък с неща, които разнасяте през деня.

Този вид калъфи, често раполагат и с прозрачен прозорец, който за съжаление при повечето варианти не е активен, но все пак върши работа. Можете да видите, кой ви търси, информация за времето, час, пропуснати повиквания, получени е-мейли и други важни за Вас неща.

Вече в маркета е пълно с приложения, като S-View Call и други подобни, които могат да превърнат всеки калъф в активен, можете да се поразровите и да тествате.

Какъвто и вариант на защита да изберете, Ви съветваме да го направите, веднага щом се сдобиете с Galaxy S6 или Galaxy S6 Edge. От Samsung са се постарали и изработката на апарата не е от най-евтините, което означава, че ако изтървете телефона и стъкления му гръб или дисплея се строши, ще се простите с доста сериозна сума за ремонта му. А всички знаем, че гаранционните условия не покриват разрушен телефон.

Следващия път ще разгледаме част от новите функции при Galaxy S6 и как и какво може да прави извитата част на дисплея при Galaxy S6 Edge.

До скоро…