Брадавиците – Проблем, с който можем да се справим!

1
Добави коментар
biomall
biomall

Какво знаем за брадавиците?

Брадавиците съвсем не са козметичен проблем. Те могат да бъдат доста опасни.

Човешките папиломни вируси са много голяма група от вируси, които достигат вече около 200 вида. HPV инфектира горните слоеве на кожата и прониква в нея през малки наранявания. Това от своя страна поражда усилено делене на повърхността на кожата и води до поява на брадавици. Някои от тях могат и да изчезнат след месеци или години. Вирусът присъства в организма на човек, но силната имунна защита не дава възможност да се отключи. Но когато имунитета е слаб, това дава повод за проява на папилома-вирусът.

Нервността също може да бъде фактор за поява на брадавици. Продължителния стрес, напрежението изхабяват много енергия, която е важна за организма. Лекари са доказали, че ако не сме под постоянен стрес и напрежение, брадавиците могат да изчезнат или да намалеят значително. Както и при слаб имунитет те рязко се повишават. Брадавиците могат да се появят на стъпалата, ръцете, пръстите, както и на много други части на тялото. Имат различен цвят и различна големина. Могат да бъдат гладки, плоски, дори и с груба повърхност.

Ако искате да разберете какви видове брадавици има, може да прочетете тук.

Как може да се заразите?

Папиломите и брадавиците могат лесно да се пренасят. Ако сте пипали брадавица заразяването може да стане ако се почешете след това. Друг начин на заразяване е ако споделяте с други хавлии, самобръсначки, кърпи и други. След първия контакт с вируса може да минат месеци преди да забележите брадавицата.

Добре е когато забележите брадавица да бъде лекувана на време, за да не заразите други хора.

Комплексен подход за премахване на брадавици:

Самостоятелното лечение и премахване на брадавиците е безсмислено. Дори може да има и опасни последици след това:

Собственоръчно отстранената брадавица почти на 100% ще се появи отново. Ако я третирате може да остави белег.
Ако се опитвате да ги премахнете с киселина или оцет, това определено ще остави траен и дълбок белег.
Има много голяма опасност брадавицата да прерасне във вирусна инфекция на кожата, както и в злокачествено образование. 

Ако брадавицата или папилома не изчезне до месец – два, задължително трябва да се консултирате с дерматолог. Диагностиката се прави с дерматоскоп и при най-малко отклонение от нормата е необходима консултация с онколог.

Има още един начин за да се отървете от досадните брадавици – Herbaclear за премахване на папиломи и брадавици.

Какви методи за премахване на брадавици съществуват?

Методите са премахване на брадавиците и папиломите са няколко. Като те варират от отстраняване с течен азот до хирургична намеса. Но тези методи си имат и своите недостатъци, тъй като са свързани с болка, дискомфорт и нарушаване на целостта на кожата. След това могат да останат белези и това е изключително неприятно. Herbaclear е едно много добро решение на вашите проблеми.

Оперативен метод – този метод се използва, когато брадавицата е на много малко пространство от кожата. Тогава чрез този метод тя се премахва заедно с кожата и се правят няколко шева, след което остава белег.
Лазерно отстраняване – може да предизвика изпарение на туморните  клетки. Безболезнена процедура, след която зарастването на мястото става бързо. 
Радиовълни – това може би е най – съвременния метод до този момент. Много ефективен и бърз ефект, за разлика от лазерното премахване.
Електрокоагулация – това е един метод, който става с помощта на електрически ток. Той разрушава тъканта и брадавиците, и папиломите загиват. На мястото, което е третирано остава малка коричка, но след известно време пада.
Криодеструкция – интервенцията става с помощта на течен азот, който води до замразяване на клетките. След това се получава пришка с прозрачно съдържание (не бива да се стиска), която изсъхва до коричка. Тя пада сама и не остава белег.

Друг метод за премахване на брадавици и папиломи е чрез билки.