Уникален дизайн на софийски апартамент – Направи си сам – Ремонти строителни и довършителни дейност за дома и офиса

1
Добави коментар
vaklinov
vaklinov

Архитект Димитър Караниколов и дизайнерът Венета Николова са авторите на впечатляващия интериор.

 

 

След дипломирането си у нас през 2002 година, арх. Караниколов заминава за Ротердам, където прави стаж в експерименталното студио ОNL. През 2004 г. отива в Лондон и две години работи в екипа за визуализации на световно известното студио Fosters+Partners. През 2006 г. стартира собствено ателие – MESHROOM, като голяма част от проектите на студиото се намират в различни точки на света.

 

След няколко години, прекарани в Лондон, арх. Димитър Караниколов и интериорният дизайнер Венета Николова се връщат в България. В столицата те откриват малък, но много интересен апартамент на последния етаж в новопостроена сграда. Работата по това жилище продължава две години, през които те обмислят дизайна на мебелите и експериментират с вида на различните детайли и покрития. Резултатът е уникален интериор, в който хипстър стилът се съчетава изключително добре с винтидж аксесоари и поръчкови мебели от Атанас Димитров и Валери Тонков. Всяка гледна точка към различните пространства в жилището е удоволствие, всеки материал е в синтез с друг, всеки детайл и цветова комбинация – внимателно премислени.

 

Входът на апартамента със стълби и малко антре. Темата за куфарите присъства навсякъде. Както и дървото, тухлата, металът и кожата.

 

 

В дневната се намират маса за хранене, кът за отдих с диван и камина, както и работен кът. В масивната тъмна колона с поръчкови тъмни бетонни панели се крие банята!

 

 

Облицовката от тъмни бетонни панели на колоната продължава и във вътрешността на самата баня.

 

Полици за „Него“ и за „Нея“…

 

 

 

 

Климатикът е скрит в дървена кутия, а черни метални панели капсулират вентилационната система. За специфичния характер и атмосфера на апартамента допринасят оригиналните и стилни осветителни тела.

 

Вниманието към детайлите и стремежът към хармонична визия се усещат и в работния кът.

Обърнете специално внимание на десктопа на компютъра…

 

Кухнята – отново съвършени комбинации…

 

 

 

 

Дойде време за кулминацията – спалнята с уникалния гардебор с дизайн на стар куфар.

 

 

Използваните за гардероба техники вдъхновяват арх. Димитър Караниколов за създаването на новата марка бутикови мебели LOFTCASE.

Почти не може да различите телевизора, деликатно вписан между картините…

 

 

И една малка хитрост – гардеробът крие долната част на вградената в пода на второто ниво вана.

Второто ниво на апартамента е своеобразната развръзка в това жилище. То е с площ от 4.5 кв. м и нисък таван, и се използва за спалня и баня за гости.

 

Поглед от второто ниво. От дневната през стъклени врати се излиза на дълга тереса с арковидна козирка, следваща формата на конструкцията на етажа.

 

Растенията в алуминиеви саксии изграждат „зелена“ ограда, която скрива терасата от външния свят.

 

Източник: www.behance.net

Снимки: Минко Минев, Георги Петев, Димитър Караниколов

Ема Димитрова