Как се играе Лото 6 от 47

1
Добави коментар
doriador4
doriador4

това означава, че участникът печели 100 лева!

Ако печалбата на участника е „Участие в жребии за ТВ игри“ по Нова телевизия, той трябва да регистрира 14-цифрения код от неговата квитанцията в интернет на адрес www.7777.bg или по телефона на 0700 42 100 (номерът е без добавена стойност) и да стиска палци да бъде изтеглен.

10. Изплащане на печалбите

Печалби до 300 лв. се изплащат веднага в ЛОТО пунктовете на Национална лотария срещу предоставяне на валидна печеливша квитанция с баркод и номер.

Печалби от 301 до 4999 лв. се изплащат в каси на EasyPay срещу предоставяне на валидна печеливша квитанция с баркод и номер.

При печалба над 5000 лв. се обадете на телефон 0700 42 100 за информация как да получите печалбата си.

Печалбата при познаване на всички 6 числа „Дневен Джакпот“ се изплаща на печелившия участник, както следва: 200 000 лева, Къща и Порше при представяне на печелившия талон, а останалата част от сумата се изплаща за период от 20 години, на 20 равни годишни вноски, считано от следващата календарна година. С даването на залога за всяка игра от разновидност „ЛОТО 6 от 47” на играта “ЛОТАРИО” всеки участник се съгласява да получи евентуално спечелената специална премия („Джакпот“) по реда установен в предходното изречение.

Ако в едно теглене има един участник познал 6 от изтеглените 6 числа, той печели пълния размер на печалбата (10 000 лв.) и пълния размер на Дневния Джакпот, включващ Къща и Порше.

Ако в едно теглене има двама или повече участници, които познаят 6 от изтеглените 6 числа, всеки от тях печели пълния размер на печалбата (10 000 лв.), а размерът на Дневния Джакпот, включващ Къща и Порше се поделя поравно между броя на участниците познали 6 от изтеглените 6 числа. В случай, че двама или повече участници спечелят Дневния Джакпот, предметните награди се заменят с тяхната парична равностойност в левове, която се поделя поравно между броя на участниците познали 6 от изтеглените 6 числа.

Участник, който познае 6 от изтеглените 6 числа и спечели Дневния Джакпот включващ Къща на стойност 200 000 лева и лек автомобил Порше на стойност 100 000 лева, трябва да заяви изрично пред „Национална лотария“ ООД с нарочна писмена декларация с нотариална заверка на подписа дали желае да получи предметните награди Къща на стойност 200 000 лева и лек автомобил Порше на стойност 100 000 лева или желае да получи тяхната парична равностойност (200 000 лева вместо Къща и 100 000 лева вместо лек автомобил Порше). Нарочната писмена декларация с нотариална заверка на подписа се връчва на „Национална лотария“ ООД публично в телевизионното предаване „Лото 6 от 47“ и/или в телевизионното предаване „Национална лотария“ и/или в друго телевизионно предаване. В случаите когато Дневният Джакпот е спечелен от двама или повече участника, такава декларация не се изисква от никой от тях поради заменяне на предметните печалби с тяхната парична равностойност.

Всеки участник спечелил печалба в размер над 4999 лв. се съгласява неговото име, снимки и клипове, съдържащи лика му и негова реч, да бъдат публикувани и съобщавани в средства за масова информация, в това число и на Интернет сайта на Организатора. Всеки участник спечелил печалба в размер над 4999 лв. се съгласява да бъде сниман, записван и да участва в публични прояви на Организатора безвъзмездно. Публична проява по смисъла на предходната алинея означава подготовката, осъществяването и излъчването/публикуването на репортаж или интервю в средства за масово осведомяване /радио, телевизия, преса, интернет/,

както и участие във видео клипове и/или видео анонси, собственост и/или инициирани от Организатора.

11. (1) Всички участници, получили възможност за печалба чрез участие в „Теглене за ТВ игри Национална лотария” получават възможност да участват в жребий за участие в ТВ игрите Национална лотария за спечелване на парична печалба или предметна награда.

(2) Участниците, спечелили възможност за печалба чрез участие в „Теглене за ТВ игри Национална лотария” трябва да заявят желанието си за включване в ТВ игрите Национална лотария, като регистрират уникалния номер на печалбата си в официалния интернет сайт или на официалния телефон на организатора на играта, където се валидира уникалния номер на печалбата.

(3) След регистриране на билета, той се включва в теглене за ТВ игри Национална лотария по предварително обявен от организатора ред и начин.

(4) Участникът може да се регистрира преди датата и часа на жребия за последната Телевизионна игра Национална лотария, предварително обявена от организатора. Веднъж регистриран, уникалният номер не може да бъде регистриран повторно.

(5) ТВ игрите се провеждат в предварително определени дни и в тегленето се включват всички квитанции с печалба „Участие в теглене за ТВ игри Национална лотария”, които са регистрирани по начина, определен в ал. 2. Организаторът на играта предварително уведомява участниците за датата на провеждане на ТВ игрите Национална лотария.

(6) С всяка регистрирана квитанция с възможност за печалба чрез „Участие в теглене за ТВ игри Национална лотария” участникът се включва по веднъж в тегленето, т.е. ако е регистрирал 5 номера от пет квитанции, ще се включи в тегленето 5 пъти.

12. ТВ игрите по чл. 11 са подробно описани по-долу в Предварителната програма и в Задължителните игрални условия и правила за провеждане на играта „Лотарио“.

13. (1) Чрез специализирано устройство – съоръжение за определяне на печеливши комбинации, изградено на основата на компютърна система и генератор на случайни числа измежду всички участници, регистрирали се за „Участие в теглене за ТВ игри Национална лотария”, се определя участника или участниците, които се канят да присъстват в студиото, където се определят печелившите от ТВ играта.

(2) Специализираното устройство по ал. 1 е стандартизирано съгласно изискванията на Закона за хазарта и Наредбата за изискване за одобряване на типа и за извършване на първоначални и периодични проверки на игрални съоръжения.

14. (1) Часът на всяко теглене, се обявява предварително от организатора на играта.

(2) Тегленията се провеждат публично под контрола на комисия, определена със заповед на организатора на играта и под контрола на Държавната комисия по

хазарта. За проведеното теглене се съставя протокол, подписан от членовете на комисията.

(3) Тегленията се излъчват по телевизията (пряко или на запис) и/или в интернет сайта на организатора на играта.

(4) В зависимост от датата и часа на всяко теглене, „Национална лотария” ООД определя крайния час за регистриране от участниците за „Участие в теглене за ТВ игри Национална лотария”, за което уведомява предварително участниците в играта.