Забравете за белите коси с тези 3 уникални и лесни маски за коса, приготвени у дома!

1
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

С годините косата става тънка, суха, космите растат по-бавно, а новата коса често няма никакъв естествен блясък. Най-ефикасното средство срещу всички тези симптоми е третирането на косата с натурални масла. Фаворити сред тях са кокосовото и бадемовото масло. А също така и рициновото. Тайната на бляскавата коса е 2 пъти седмично, преди къпане, да масажирате скалпа на главата си с 2-3 капки от избраното от Вас масло. След това измивате както обикновено. 

За друга много ефикасна маска срещу преждевременно побеляване на косата се смесват равни количества зехтин и мед. Сухата коса се маже в корените, събира се под шапка за душ или найлонова торбичка. Увива се с топла кърпа и се оставя да престои 20-30 минути. След това косата се измива както обикновено, а процедурата се прави 1-2 пъти седмично.

Третата маска, която е по-скоро за хора с тъмни коса, съдържа 1 грам черен пипер, половин чаша кисело мляко, половин чаена лъжичка сок от лимон и също толкова бадемово масло. Сместа се нанася преди къпане, престоява 30 минути и се измива добре.