10-те най-лоши професии за 2015 г.

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

И понеже 1 май е денят на труда – ето и 10-те най-добри

На снимката горе е млада жена по анцуг, с чаша вино в ръка. Без личен живот, но в тайна любовна връзка с женен политик, който я снабдява с информацията, нужна за работата й… Героинята на Кейт Мара в сериала „Къща от карти“ е в центъра на напълно измислен сюжет, но длъжността й – репортерка във вестник, се оказа начело в класацията с 10-те най-лоши професии за 2015 г.

Виж още: Журналистите днес – претоварени и недоволни

Списъкът е съставен от CareerCast.com, като подреждането се базира на фактори като доход, перспективи, работна среда, стрес и физически труд. Разбира се, подреден е и Топ 10 с най-хубавите професии (а също и с най-перспективните), където имат шанс онези, които са на „ти“ с математиката.

Ето и двете десетки, с уговорката, че се отнасят за американския трудов пазар – а вие коментирайте разликите спрямо България.

Най-лошите професии за 2015 г.:

1. Репортер във вестник 2. Дървосекач 3. Военнослужещ 4. Готвач 5. Радио- или тв водещ 6. Фотожурналист 7. Надзирател в затвор 8. Шофьор на такси 9. Пожарникар 10. Пощальон

Най-хубавите професии за 2015 г.:

1. Актюер 2. Лекар аудиолог / специалист по слухово здраве 3. Математик 4. Статистик анализатор 5. Инженер по биомедицина 6. Анализатор на данни (data scientist) 7. Зъболекар 8. Софтуерен инженер 9. Трудотерапевт 10. Анализатор на компютърни системи

Виж още: Най-опасните професии в САЩ и Топ 10 професии с най-висока заплата

Източник: CareerCast.com