Пловдивчани научиха за Фалун Гонг по време на здравен фестивал

1
Добави коментар

Участници и гости на фестивала за здравословен начин на живот „Здравей Здраве“ научиха за произхода, разпространението и същността на практиката за усъвършенстване на духа и тялото Фалун Гонг.

Фестивалът се проведе в Дома на науката и техниката в Пловдив на 25 и 26 април 2015 г.

Местни симпатизанти на Фалун Гонг раздаваха листовки по време на фестивала. Посетители на проведения за шеста поредна година фестивал, научиха, че Фалун Гонг е традиционен китайски метод за самоусъвършенстване от школата на Буда.

Хората бяха заинтригувани от информацията, че Фалун Гонг (още известна с името Фалун Дафа) е цялостна система за подобряване на съзнанието и тялото. Фокусът на практиката пада върху съзнанието: усъвършенстването на мислите и характера е ключът към повишаването на енергията.

В основата на практиката е залегнало асимилирането с принципите на Вселената, Истинност, Доброта и Търпение. Учението е представено в редица текстове, основните от които са „Фалун Гонг“ и „Джуан Фалун“.

Раздаващите листовките обясниха, че всички текстове на Фалун Гонг могат да се свалят безплатно от Интернет.

Усъвършенстването на тялото във Фалун Дафа се постига с помощта на пет лесни за изпълнение медитативни упражнения. Движенията спомагат за забавяне процеса на стареене на клетките в човешкия организъм и допринасят за поддържане на отлично здраве и намаляване на стреса.

Информационните листовки събудиха интереса на пловдивчани и към произхода на практиката. Те научиха, че Фалун Гонг идва от Китай и започва да се преподава от автора на книгите г-н Ли Хонгджъ през 1992 г. През 1999 г. вече има близо 100 милиона последователи.

Много хора на фестивала бяха изненадани да научат, че Фалун Гонг се практикува в над 110 страни по света, сред които и България.

Фестивалът за здравословен начин на живот „Здравей Здраве“, който тази година се проведе под мотото „Единни, осъзнати и щастливи като капки жива вода“, включваше лекции, работилници, спортни прояви, занимания с деца, културни събития, изложение за здравословно хранене, прожекции и концерти.