Кулинарните съкровища на българската кухня

1
Добави коментар
mi6el_bs
mi6el_bs

Има много причини да обичаме България и много причини, заради които е предпочитана дестинация от хора от всички краища на света. Природа, забележителности, култура, но определено храната е едно от съкровищата, с които може да се гордее нашата родина.

Родната кухня се отличава с изключително разнообразие от вкусове и съчетание на продукти и подправки, което я прави толкова апетитна.

Какви ястия обичат да консумират чужденците у нас? Вижте класацията, съставена след проучване на международната компания за поръчки на храна.

Топ 7

1. Пиле с ориз – Най-голям процент от анкетираните чужденци, споделят че българското ястие, което най-много им допада е пиле с ориз. То се приготвя изключително лесно и е подходящо както за обяд, така и за вечеря. Присъства във всички менюта на заведения за бързо хранене, така че, ако не ви се готви, може лесно да го намерите-вкусно и топло, посочват от foodpanda.

2. Качамак – Традиционно българско ястие, разпространено на Балканите и в Мизия., приготвя се от царевичен грис или едро смляно царевично брашно. Качамакът заема второ място в списъка на любимите български ястия, които консумират чужденците у нас.

3. Шопска салата – Шопската салата е най-поръчваната от всички салати в менютата на ресторантите. Апетитна и лека, тя се нарежда на трето място сред любимите български храни за чуждестранните посетители.

4. Пълнени чушки – Това е едно от най- традиционните ястия от българската национална кухня, което има много разновидности. Най-популярните са: Пълнени чушки с ориз и кайма, Пълнени чушки със зеленчуци, Пълнени сушени чушки с праз лук и ориз, Пълнени чушки със сирене и яйца. Анкетираните посочват, че предпочитат варианта с ориз и кайма.

5. Сарми – Въпреки че сармите идват от азиатската кухня, те се водят за част от българската национална трапеза. Ястието се консумира основно през зимните месеци. Заема пето място в класацията.

6. Баница – Традиционната българска баница се приготвя с точени кори, яйца и сирене. Въпреки че съществуват различни вариации за плънки (сладки и солени), традиционната си остава най-обичана. Гостите в България винаги опитват от вкусния специалитет и остават очаровани.

7. Цедено кисело мляко със сладко – Киселото мляко е запазената марка на нашата кухня. То е леко, вкусно и разхлаждащо, особено когато е домашно и е гарнирано със сладко. Нарежда се на 7-мо място като определено е единственият посочен десерт в анкетата.

Ако имате страст към храната и очаквате гости от чужбина, които споделят тази страст, то тук те ще преживеят истинска кулинарна наслада. Ето защо България е страна, която трябва да бъде посетена поне веднъж в живота, а традиционната кухня определено става любима още с първата хапка.