Какво не знаете за татуировките

1
Добави коментар
The_S
The_S

Какво не знаете за татуировките

Думата „татуировка“ идва от Полинезийски, като „Та“ означава „да удрям“, a „ту“ – мастило (заради традиционния метод на татуиране). Преди това в Европа татуировките сe наричани отпечатъци.

Във Франция, Португалия и Скандинавия са открити инструменти за татуиране на 12 000 години, от времето на последния ледников период.

Най-старата запазена човешка мумия е на близо 5300 години. По кожата й ясно си личат 5 различни татуировки, един кръст и останалите са паралелни линии.

Първата известна татуировка, която представлява нещо различно от прости геометрични форми е открита на Нубийска женска мумия, която е на 2400 години. Изображението е на Бог Бес, Египетският бог на веселбата.

При татуиране мастилото се инжектира в дермиса, вторият слой на кожата. Клетките от дермиса „изяждат“ мастилото и се оцветяват завинаги.

През 787 година папа Хандриан забранява татуирането дори върху роби, престъпници и гладиатори. Заради забраната му, татуировките се забравят и в Европа за следващите 11 века, а през 19 век отново започват да добиват популярност.

Татуировките се популяризирали в Европа главно от моряците обикалящи целия свят. По-голяма част от моряците по онова време били бивши затворници, измамници и неприятни като цяло хора. Оттам идва голяма част от лошата репутация на татуировките.

Между 18 и 20 век в Англия и Русия татуировките били много популярни сред кралските особи. Били толкова скъпи, че обикновен човек не можел да си ги позволи. След като цената им паднала и повече хора започнали да си правят татуировки били обявени за долнопробни.

Иглите пробиват кожата между 50 и 3000 пъти във всяка секунда.

Жените се татуират по-често от мъжете, но и двойно повече премахват татуировките си.

Модерните машинки за татуиране са изобретени от Самюел О’Райли в края на 19 век.

Татуираните мъже и жени са по-активни в сексуалния си живот.

Най-популярните места за татуиране са кръстът, китката и краката, а най-популярните татуировки са сърцата и ангелите.

Съществуват ултравиолетови татуировки. Те са абсолютно невидими на дневна светлина, но светят ярко под ултравиолетова лампа.

Най-татуираният човек в света е Пол Макларън. 100% от тялото му е покрито с татуировки, включително устата и ушите.