Как да се конкурирате с големите уеб агенции

1
Добави коментар

Независимо дали работите на свободна практика или сте новостартираща фирма, конкуренцията е един от най-големите Ви проблеми. Повечето утвърдени уеб агенции, получават проекти всяка седмица и печелят хиляди левове на месец. Да се конкурирате с бизнеси от такъв мащаб не е лесна работа. Tрябва Ви план, за да излезете от тяхната сянка и да печелите повече проекти и клиенти.

Ето няколко стъпки, които могат да Ви помогнат да се преборите с конкуренцията и да върнете вашият бизнес в играта.

#1 Не пропускайте предоставените възможности

Ако сте решили да стартирате уеб агенция, трябва да знаете, че конкуренцията е огромна. Все пак, това не трябва да Ви плаши, защото ако процедирате правилно, ще можете да направите добра база от клиенти и да ги задържите.

Когато един бизнес расте, растът и проблемите. Те започват да получават повече проекти отколкото могат да поемат, увеличават се имейлите, телефонните обаждания и т.н.

Какво означава това? Означава, че клиентите започват да се отдръпват от тях.

Крайните срокове не могат да се спазят и клиентите са недоволни от предоставените услуги. Независимо дали съответната агенция си върши добре работата, ако тези условия не са спазени, клиентите ще потърсят други алтернативи.

Тук се намесвате Вие.

Когато клиентите отправят запитване и не получат отговор, те започват да търсят друга алтернатива да се завърши техният проект. Много е възможно клиентите, които посещават вашият уеб сайт, да идват от друга агенция. Ако сте нов в бизнеса и тъкмо стартирате, отговаряйте на всеки имейл и на всяко обаждане ВЕДНАГА.

#2 Грижете се за Вашият бизнес

Когато фирмите се развиват, те започват да обръщат все по-малко внимание на своята идентичност. Има фирми, които не са си обновявали уеб сайта с години, а това е много голяма грешка.

Вие трябва да се възползвате от тази възможност и да обновявате колкото се може по-често вашият уеб сайт. Опитайте се да намерите какво Ви прави уникални и да наблегнете на този аспект.

#3 Бъдете оригинални

Когато фирмите увеличават персонала си, понякога те наемат хора от които не се нуждаят или хора, които не вършат работата си добре. Трябва да се осъществява колкото се може по-добър контрол върху развитието на една уеб агенция, защото контролът е ключът към успеха.

Всяка една фирма, трябва да намери какво я отличава от другите агенции, за да може да изпъкне и да привлече повече потенциални клиенти.

А Вие имате ли някакви въпроси или нещо да добавите към темата?