10 удивителни снимки на ембриони от различни животински видове

3
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Как изглеждат животните преди да поемат първата си глътка въздух? Признайте си, че едва ли някога сте се замисляли по този въпрос… За разлика от вас (пък и от нас, няма какво се залъгваме) филмовият продуцент Питър Чин е решил да посвети голяма част от времето си през последните няколко години на изследването именно на неродените бебета на различни животни. Комбинирайки триизмерни ултразвукови образи, миниатюрни камери и компютърни графики, той е получил почти изящни визуализации на ембрионите им. Наскоро Питър Чин представи резултатите от труда си, а National Geographic ги направи част от нов документален филм на тази тема.

Днес ви предлагаме заедно да надникнем в един свят, до който нито едно същество няма директен достъп. На снимките се виждат ембрионите на акули, достигащи в зряла възраст 5 метра дължина и тегло от над 1,5 тона, още неродено слонче, което само няколко години след раждането си ще достигне височина 4 метра и тегло 7 тона, както и опосум, който е двуутробен бозайник и има много кратък гестационен период от едва две седмици. Въпреки че се износват цели 250 дни и достигат тегло от близо 1 тон в зряла възраст, белите мечки също се раждат с много малко тегло и са изключително уязвими за външните влияния. Малките мечета се появяват на бял свят голи, глухи и слепи и тежат между 450 и 900 г.

Делфините пък са известни с това, че освен хората са единствените животни, които се сношават помежду си не само с цел размножаване, но и за удоволствие, проявявайки интерес и към представители на сродни видове. Бременността при тях продължава между 11 и 17 месеца според вида и почти винаги е едноплодна, а ако е двуплодна, най-често оцелява само единият ембрион. Собствениците на кучета пък са наясно, че преди да се родят ембрионите прекарват 2 месеца в отробата на майката. Как изглежда всичко това? Ето 10 снимки на бебета-животни, преди да се родят.

1. Куче

2. Опосум

3. Пингвин

4. Слон

5. Змия

6. Акула

7. Гепард

8. Кон

9. Полярна мечка

10. Делфин

Коментари

коментар(а)

Подобни: бебе, животни, природа