Как да получите инстарезултати за своя Instagram акаунт?

1
Добави коментар

Instagram отдавна не е социална мрежа само за тийнейджъри. За много маркетинг специалисти е изключително важно да използват Instagram в популяризирането на продуктите и услугите си.

От дигиталната агенция Forester преди известно време са направили проучване, в което са участвали над 3 милиона души и над 2500 бранда. Проучването е имало за цел да разбере кои са най-добрите места онлайн, с които най-много се ангажират самите потребители.

Изводът, до който са стигнали след анализиране на проучването е, че Instagram е социалната мрежа с най-голям процент ангажиране спрямо последователи. Числото по-точно е… 4.21 процента.

Инстаграм е доставила на топ брандовете 58 пъти повече ангажираност спрямо Facebook и 120 пъти повече ангажираност на потребителите спрямо Twitter.

Факт е, че много предприемачи имат Инстаграм акаунти, но дали използват пълния потенциал на социалната мрежа е много неясно.

Добавете вашия сайт, както в биографията, така и в описанието си

Целия смисъл на това да имате Instagram акаунт е да привличате хората към вашия сайт, където продавате своя продукт или предлагате своите услуги, нали?! Добавете URL на своя уеб сайт в биографията на акаунта, както и в описанието.

За съжаление Instagram не позволява да слагате линкове, на които да се клика в описанията на изображенията, но може да напишете текст като “Кликнете на линка в биографията, за да се възползвате от отстъпките тази седмица”.

Използвайте видео клипове

Хората обичат да гледат клипове. Може да качвате видео в Instagram, но те не могат да бъдат по-дълги от 15 секунди. Но със сигурност можете да бъдете креативни и да се вместите в това време. Използването на приложения като PicPlayPost ви позволява комбинирате различни видеа или множество снимки.

Добавете текст към снимките си

Едно е да имате красиви снимки показващи вашите продукти или услуги, но друго е да има красив ефектен текст, който да обяснява какво има, дали е с отстъпка или защо ще е полезно на потребителите. С приложения като Moldiv и PicLab може да добавяте ефектен текст към своите картинки или да използвате уеб услугата Spruce и след това да ги качите в акаунта си.

Стартирайте конкурси

Пускането на различни конкурси може да насърчи последователите ви да се ангажират с бранда ви, както и да се сдобиете с повече последователи, което значи и повече потенциални клиенти. Например може да подканите хората, които ви следват да качат снимки с вашия продукт и да използват ваш хаштаг, както и да тагнат свои приятели, които също да се включат. В замяна вие ще подарите нещо на най-харесваните и най-коментирани снимки.

Използвайте фотография съобразена с бизнеса ви за вашата профилна снимка

Ако сте собственик на магазин за зимни спортове е логично да използвате своето лого като профилна снимка. Дори и ваша снимка е по-подходяща от снимка на куче или някое дете… Използването на изображение, което пасва на вашия бранд ще помогне на потенциалните последователи да разберат за какво се отнася точно даденият акаунт.

Instagram със сигурност ще продължи да расте, да привлича повече и повече хора в своята платформа. Тези хора са потенциалните ви клиенти. След като използвате тези съвети ще получите мигновени инстарезултати!