Различни начини за отслабване с ходене

7
Добави коментар

Ако искате да отслабнете, но тичането определено не е сред любимите ви начини, то можете да постигнете същия ефект с ходене. При това по няколко различни начина и без ограничения. Можете да го практикувате навсякъде и по всяко време. А ако го комбинирате със здравословен хранителен режим, резултатите ще бъдат дори още по-ефективни. Вижте различните начини за отслабване с ходене и започнете днес!

1. Ходене с почивки

Този начин е един от най-ефективните. В процеса на ходене спирайте за кратко, за да направите 15 лицеви опори, 40 клякания и 40 скока на място. Включвайки тези упражнения с по-висока интензивност в пешеходната си рутина, ще изгорите повече калории и по-бързо ще влезете във форма.

2. Бързо ходене
Скоростта, с която ходите е изключително важна за отслабването. Въпреки че нормативът за разстояние може по-бързо да подобри фигурата ви, бързината също е от значение. Затова, за да изгорите повече калории, опитайте да ходите по-бързо. Старайте се всеки ден в продължение на седмица да поддържате темпото между 45 и 60 минути и ще видите удовлетворяващи резултати.
3. Отпускащо ходене
Ако искате да отпуснете съзнанието си и същевременно да влезете във форма, изберете този начин. Той ще ви помогне да изгорите калории, да се чувствате по-добре и да мислите по-ясно. Освен това, разходката ще ви помогне да се преборите със стреса и да подобрите настроението си.
4. Ходене с телефонни разговори
Този тип ходене е особено подходящ за заетите и динамични личности, които нямат много свободно време. Въпреки че няма да можете да отпуснете и освободите ума си, поне ще успеете да се свържете с хората, с които трябва – бизнес контакти, приятели, живеещи далеч, роднини.

5. Ходене на дълги разстояния
Ако сте решили да отслабвате с ходене, бъдете готови да изминавате дълги разстояния поне 2 пъти седмично. Използвайте го като своеобразно изпитание за волята си. Просто добавете още няколко километра и ще сте по-близо до заветната цел. Така, ако обикновено тичате по 3 км., в 2 от дните добавяйте по още 2 км.
6. Социализирано ходене
Хващайте за ръка сестра си, майка си, съседката, приятелка и дори половинката и се раздвижете. Със сигурност ще ви е много забавно, особено ако имате обща цел – отслабването. Хем ще се стимулирате и мотивирате взаимно, хем ще се наговорите едно хубаво. И ще скрепите връзката помежду си.
7. Ходене с изкачване
Нажежете преживяването като гарнирате ходенето с изкачване на наклонени терени. Да, първоначално може да ви е малко трудно, но усилията ще си струват. Помислете за някоя планинска пътека или за парк с екстремни трасета. И не се страхувайте да предизвикате способностите си. Това е един от най-ефективните начини за отслабване. Затова, защо не опитате?

Разбира се, винаги можете да предпочетете ходенето върху бягащата пътека във фитнеса. Но то няма да ви даде предимствата, които дават откритите пространства – а именно, чист въздух, самовглъбяване и възможностите за избор по-горе. Така че, осмелете се!

Прочетете още:
12 съвета при тренировка на бягащата пътека