Трансджендър-защо има такива хора?

5
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Брус Женер (Bruce Jenner)

Здравейте!Питам ви това във връзка с една голяма новинарска история. Наскоро гледах едно наистина „шокиращо“ интервю по един главен ТV канал тук в САЩ.

Тези от вас,които живеят в САЩ сигурно вече са гледали това интервю. Става въпрос за един много популярен американски мъж. Неговото име е Брус Женер (Bruce Jenner).

През 1976 г. на Олимпиадата в Монтреал-Канада Брус стана олимпийски шампион по десетобой (състезание по 10 вида спорт).Изведнъж стана американска знаменитост. По-късно се ожени и му се родиха две деца-момиче и момче. Как е живял и какво е правил след това не зная.

От доста години той беше бащата на семейството от реалити TV шоу „The Kardashians“. Аз гледах това шоу, най-вече, заради красивата Ким Кардашиан – звездата на шоуто.

Преди около две седмици американската телевизионна репортерка Дайан Сойер (Diane Sawyer) имаше интервю с Брус Женер.

На това интервю 65 годишния Брус със сълзи на очи си призна, че е трансджендър.

Разказваше как още като малък тайно се е обличал с дрехите на сестра си, а по-късно и с дрехите на майка си. Много внимателно е вземал и връщал женските дрехи така, че никой да не разбере.

От семейството му никой не е подозирал, че той се е обличал като жена. Как се е предпазвал от неговото лично семейство-съпруга и деца, не ми стана ясно. Но човекът-мъж Брус,вече на 65 г. не може повече да крие идентичността си и решава да се открие.

Но,обърнете внимание, в интервюто той казва, че не е хомосексуалист, не е имал хомосексуални връзки. Просто се идентифицира с вътрешна женственост. Вътрешно се чувства като жена,но не на сексуална основа, а просто като изява, като показ. Неговата трансджендър идентификация не се съгласява с неговия мъжки пол. Някои хора може да считат,че конвенционалната класификация на сексуална ориентация не е достатъчна и е неприложима за тях. Може би така се е чувствал и Брус.

Секс е биологично (или психологично качество),докато джендър е психологична категория,към която един човек се самоопределя сам.
Брус е започнал да взема някакви хормони за да добие женствени характеристики. Как ще живее по-нататък и как ще изглежда като външност, тепърва ще видим.

Мога да посоча няколко подобни примери на трансджендър в САЩ, но мисля,че няма смисъл. Вие знаете,че такива случаи вече са факт. Но моя въпрос е вие какво мислите за трансджендър хората, познавате ли такива и как бихте постъпили ако някое от вашите деца, брат сестра или родител се окаже че е трансджендър.