В Карлово започва Празникът на розата

5
Добави коментар
tedy79
tedy79

С конкурс „Царица на розата 2015“ в Карлово тази вечер започва програмата, посветена на Празника на розата в подбалканския град. За престижната титла сега кандидатстват 14 момичета, които бяха избрани на предварителен кастинг преди месец, съобщиха от пресцентъра на общината.

За първи път през тази година кметът на Карлово Емил Кабаиванов ще посрещне преди това всички царици на розата, избирани в годините – за тях е приготвил символичен подарък, който ще бъде изненада за всички. За първи път в Карлово се избира Царица на розата през 1972 година и тя е Славка Цветова. До момента участие в срещата са потвърдили 12 бивши царици, сред които е и миналогодишната победителка в конкурса Десислава Богойска.

От общината уточниха, че „първите момичета“ на Карлово са много по-малко от броя на годините досега, тъй като през годините има прекъсване на конкурса. Кулминацията на празника е на 30 май, който ще започне с ритуала „Розобер“ в карловския квартал „Сушица“.

Програмата предвижда концерт под мотото „Разовата долина пее и танцува“ на пл. „20-и юли“ и ще завърши с рокконцерт. В рамките на два дни в Карлово ще се организира и „Алея на розата“, на която ще бъдат представени продукти от роза.