10 от най-екзотичните хотели в света

3
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Освен място, където да пренощувате, хотелът може да се превърне в нещо много повече – в незабравимо преживяване, което ще помните цял живот. Едва ли сте си представяли, че съществуват места като тези, които ще ви покажем. Сега обаче може с кеф да започнете да планирате следващата си почивка.

Mirrorcube Hotel – Швеция

Reddit

…още наречен „невидимата стая“. Хотелът представлява уникална къща на дърво, направена от алуминиева основа. Всички стени са обвити в огледала, в които се отразяват дърветата наоколо. Това прави мястото идеално за хора, които искат да се уединят.

 Sandcastle Hotel – Великобритания

Reddit

Хотел, построен от 1000 тона пясък… Е, липсва покрив, но пък си има всичко, което може да намерим в нормално място за отсядане. Разликата е там, че освен тоалетните, целият интериор е направен от пясък.

Hotel Kakslauttanen – Финландия

Reddit

Мястото дава уникална възможност на гостите на малкия комплекс да се насладят на северното сияние. Разбира се, иглутата са изолирани, за да може да се поддържа топло, когато температурите навън паднат до -5 градуса по Целзий.

The Manta Resort – Занзибар

Reddit

Думите ще са малко, за да опишат екзотичния кеф, който би изпитал всеки, отседнал в този хотел. Разположено на тропическия остров Пемба, мястото разполага с три подводни етажа. Всеки прозорец е оборудван с подводни прожектори, които привличат морските създания от околността. Така гостите могат да се насладят на прелестта на подводния свят.

Hang Nga Guesthouse – Виетнам

Reddit

Интересна архитектура за хотел… По-скоро прилича на нещо, излязло от филм на Disney.

Dog Bark Park Inn – САЩ

Reddit

Освен кучешката форма на хотела, и целият интериор е обзаведен с кучешки украшения. Дори бисквитките са във формата на куче.

Attrap Reves Hotel – Франция

Reddit

Хотелът представлява напълно обзаведен, прозрачен балон, от който може да се насладите на нощното небе.

Palacio de Sal – Боливия

Reddit

Буквално името на хотела се превежда „Дворецът на солта“. С изключение на тоалетните и покрива, всички 15 спални, барът и столовата са направени от солени блокове.

Icehotel – Швеция

Reddit

Това е най-големият хотел в света, който е направен от лед и сняг. Гостите спят в легла, направени от лед, хранят се в чинии и с прибори, направени също от лед и могат да се насладят на всички удобства, които предлага мястото. Е, може и да ви е малко студено, тъй като температурите там са около 5 градуса по Целзий.

Äscher Cliff – Швейцария

Reddit

Единствената причина, поради която това място може да не ви хареса, е, ако ви е страх от високо. Този уникален хотел, кацнал на хълм в швейцарските Алпи, е достъпен само с кабинков лифт.