20 начина да се влюбите наново в половинката си

4
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Дългите връзки несъмнено ни позволяват да опознаем по-добре партньора си и да му се доверим напълно. Колкото по-дълга е една връзка, толкова по-голям е рискът романтичният пламък да угасне и в един момент да се почувствате все едно насреща е не половинката ви, а съквартирантът или най-добрият ви приятел.

Сигнал ли е това, че е време да се разделите? Ако още обичате партньора си, е по-добре да помислите за алтернативни начини, чрез които да възпламените чувствата си един към друг. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да намерите пътя обратно към любимия човек:

1. Осъществявайте повече физически контакт  Половинките в по-дългосрочни връзки с течение на времето осъществяват физически контакт помежду си все по-рядко. Когато се докосваме, задействаме химически реакции, които спомагат за развитието на романтичните чувства.

Ако се прегръщате за няколко секунди или споделяте по една кратка целувка преди тръгване за работа, по-добре удължете тези физически контакти и ги направете по-чести.

2. Спете колкото се може по-близо един до друг  Дали ще се преплитат само пръстите на ръцете ви, или ще сте изцяло допрени един до друг – и в двата случая физическият контакт по време на сън ще се отрази благоприятно на отношенията помежду ви. Проучвания показват, че двойките, които спят в по-голяма близост, са по-доволни от връзката си.

Thinkstock/Guliver

3. Ограничете използването на технологии Aко постоянно се взирате в мобилния си телефон или сърфирате в интернет, а не комуникирате достатъчно с партньора си лице в лице, е време да намалите използването на мобилния си телефон и компютъра и да обърнете повече внимание на половинката си.

4. Отидете на почивка  Ако работата и домашните задължения са причина да оставите любовния си живот на заден план, може би е време за почивка. Насрочете дата за нея и използвайте възможността да се фокусирате изцяло един върху друг. 

Thinkstock/Guliver

5. Едно „Благодаря” няма да навреди  Когато попаднете в рутината на връзката, не бива да приемате за даденост хубавите неща, които партньорът ви върши за вас. Забелязвайте ги и изказвайте своята признателност. Покажете на половинката си, че оценявате усилията и жестовете, които прави за вас.

6. Правете си комплименти  В началото на една връзка гледаме с розови очила и виждаме само хубавите черти на партньора. Колкото повече се задълбочават отношенията, толкова повече се вглеждаме в недостатъците на половинката ни. Когато казваме на партньора си какво харесваме в него, самите ние ще го виждаме в по-позитивна светлина.

7. Изненадвайте се  Редувайте се да измисляте изненади, с които да се радвате един друг. Правете нови неща – отидете на ресторант, в който не сте ходили досега, опитайте нова храна… Направете нещо, което да включва елемент на изненада, и да е неочаквано за партньора ви.

8. Обръщайте внимание на собствените си интереси Често, когато хората започнат връзка, пренебрегват личните си интереси. С течение на времето те стават все по-пасивни и понякога дори не са доволни от живота си.

Затова се занимавайте с нещо, което ви доставя удоволствие, дори и партньорът ви да не споделя страстта ви към него. Ако вие сте удовлетворени от живота си, няма как положителните емоции да не се пренесат и във връзката ви.

9. Обърнете внимание на хобитата на партньора си  Важно е и вашият партньор да има свои интереси, а за вас е добре да го наблюдавате, когато е напълно отдаден на своята страст. Тогава той ще бъде ентусиазиран и  развълнуван – такъв, какъвто бихте искали да го виждате винаги.

10. Създайте нещо заедно  Двойките, които са заедно от дълго време, са тези, които създават нещо с общи усилия. Често това може да е изграждането на семейство, но този принцип работи и когато става въпрос за бизнес, благотворителност или дори за ремонт на дома. Когато работите заедно над нещо, което е интересно и за двама ви, ще видите половинката си в различна светлина.

11. Ходете на двойни срещи и излизайте с приятели  Не е нужно да прекарвате цялото си време сами. Според проучвания, когато гледате половинката си да общува с приятели, си припомняте какво харесвате най-много у него. Освен това разказването на истории за вас двамата (колко добър готвач е той или колко добра е тя в работата си), ще ви сближи.

Thinkstock/Guliver

12. Осъществявайте контакт с очи  Колко пъти сте чували фразата, че „очите са прозорец към душата на човек”? Неслучайно преподавател в университета във Ванкувър – Манди Лен Катрон, решава да проведе експеримент за влюбване, като твърди че двама човека могат да се влюбят, ако си зададат 36 въпроса и се гледат в очите в продължение на 4-минутно мълчание.

Според Лен 4-минутното взиране в очите на човека отсреща е несравнимо с преживяванията ѝ до момента. Няма гаранция, че експериментът ще подейства на всички, но за Манди той е с положителен резултат.

13. Флиртувайте един с друг  В една връзка имаме нужда от сигурност, но и от вълнение и нови преживявания. За да съчетаете успешно и трите неща, флиртувайте с партньора си така, все едно току-що сте се срещнали. Бъдете игриви, изпращайте си закачливи съобщения, направете връзката си по-вълнуваща.

Thinkstock/Guliver

14. Тренирайте заедно  Проучвания показват, че след като са били физически активни заедно, двойките се чувстват по-доволни от връзката си. Не е нужно да ходите на фитнес, ако това не ви допада. Изберете активност, която и двамата харесвате.

15. Говорете си след секс  Минутите след секс са много подходящи за заздравяване на интимната връзка. Разговорите, прегръдките и всяка проява на нежност ще ви сближи и ще заздрави романтичната ви връзка.

16. Не се преструвайте  Ако сте дистанцирани от партньора си, по-добре си поговорете с него за това, вместо да предприемате действия, чието значение той няма да разбере. Ако той е наясно с чувствата ви, е по-вероятно да положи усилия, за да се сближите.

17. Излезте на среща  Отделете се от работните и домашните задължения. Посветете времето само на вас двамата, за да си припомните какво харесвате в половинката си. Не е нужно срещата да бъде официална – може просто да отидете на разходка или да хапнете навън.

Thinkstock/Guliver

18. Подкрепяйте се  Да знаете, че половинката ви е винаги насреща, ще ви накара да чувствате сигурност във връзката и ще подсили романтичните чувства. 

19. Определете очакванията си  Ако не сте доволни от любовния си живот, причината може да се корени в разминаването на реалността с очакванията ви. Вместо да се опитвате да променяте заобикалящата ви среда, може би е по-уместно да промените собствените си нагласи.

20. Казвайте „Обичам те“!Не пестете думите на обич – те могат да направят чудеса във всяка връзка. Когато са изречени искрено, те могат да бъдат истински балсам за душата. Затова се уверете, че половинката ви е наясно колко много държите на нея!

Ако тази статия ви е харесала, последвайте Jenite.bg във Facebook!