Как да рекламираме бизнеса си?

1
Добави коментар

Днес рекламата играе основна роля за развитието и разрастването на един бизнес. Без значение колко качествени стоки или услуги предлагате, ако никой не знае за тях или за вас като бизнес, меко казано сте обречени. Трябва да рекламирате бизнеса си, трябва да рекламирате продуктите и услугите си. В тази кратка статия сме подбрали няколко основни и най-важни стъпки, които да ви дадат отговор на въпроса – Как да рекламираме бизнеса си?

Създайте професионално фирмено лого

Логото е може би най-важният елемент от облика на една фирма. Не може да изградите солиден бранд, ако нямате добре разработено фирмено лого, с което вашите клиенти и конкуренти да ви асоциират. Тук могат да бъдат дадени като за пример логата на Кока Кола, Адидас, Найки, Мерцедес… Хората познават тези компании само по тяхното лого, не е нужно да видят наименованието на фирмата, за да познаят коя е тя. Ето това е силата на логото, затова помислете много сериозно над това какво искате да съдържа и как да изглежда вашето фирмено лого. И разбира се, възложете тази задача на професионалисти, които знаят как да изграждат ефективен фирмен бранд.

Имайки бранд, вие можете да го използвате при всичките ви рекламни кампании и стратегии. Можете да отпечатате логото си върху тениски, които да носи персоналът ви или да раздавате като подарък на клиенти и бизнес партньори. Вижте например служителите на Мтел, Глобул, Виваком, вижте как те са облечени. Това е изключително силна и ефективна рекламна стратегия, която оставя траен отпечатък в съзнанието на хората. Повече по тази тема може да прочетете тук: Дизайн на фирмено лого

Изработка на уеб сайт

Всяка сериозна компания на пазара има онлайн присъствие. Не подценявайте създаването на уеб сайт за вашия бизнес. Интернет е най-силното ви оръжие за привличане на клиенти. Над 90% от потенциалните клиенти за фирмата ви са в Интернет, ако нямате уеб сайт – нямате достъп до тях. Уеб сайтът трябва да бъде професионално изработен със стилен дизайн, отговарящ на бизнеса ви. Ето друга наша статия, в която може да научите повече за уеб сайтовете и тяхното значение: Защо ни е нужен фирмен уеб сайт?

Разпечатайте визитни картички

Вашата фирмена дейност ще бъде свързана с много срещи с клиенти, бизнес партьори, институции. При всички тези срещи, винаги е добре да носите във вас визитни картички. Визитките трябва да бъдат с професионален дизайн и оформление, както и трябва да бъдат разпечатани на качествен картон. Съветваме ви също така да си купите хубав и стилен визитник, в който да поставите вашите визитки. По този начин ще запазите визитките от огъване или скъсване, но и ще оставите приятно впечатление пред хората, на които ще ги дадете.

Добре е да разпечатате повече на брой визитки, около 1000 бр. По този начин може да ги раздавате на воля, без да се притеснявате, че ще свършат бързо. Визитките са за това, да бъдат раздавани на хората. Не ги жалете! По принцип трябва да знаете, че печатниците имат минимална бройка за печат на визитки, както и на други рекламни материали. Тази бройка варира в зависимост къде ви ги отпечатват, но средно варира около 100 бр. минимална бройка. Честно казано, по-малко дори и не си заслужава да си отпечатвате. Дори по-добре отпечайте повече, както споменахме, около 1000 бр., тъй като колкото повече е бройката, толкова повече и цената пада и ви излиза по-евтино. Повече за визитките, вижте в тази статия: Изработка на визитни картички

Рекламни материали

Печатайте и раздавайте активно рекламни материали – флаери, каталози, брошури, плакати, листовки. Това е перфектен начин повече хора да разберат за вас и дейността ви.

Това са основните насоки, върху които трябва да наблегнете. Разбира се има и други. Например, добре е в случая да си направите и транспарант от винил, както и да имате рекламна табела – по възможност светеща, с релефни или обемни букви. Брандирайте витрините на вашия офис или търговски обект с рекламни фолиа. Можете също така да брандирате и фирмения автомобил или автомобили, ако разполагате с повече от един. Билборда е също много ефективна реклама, която може да използвате за привличане на повече клиенти.

В общи линии това е. Очакваме вашите коментари и предложения по темата.

Екипът на „Уан Уеб Студио”