Samsung Galaxy S6 или iPhone 6

1
Добави коментар

iPhone 6 срещу Samsung Galaxy S6 : Нашата присъда на двата най-големи телефонa в настоящия момент

samsung galaxy s6 vs iphone 6

Нека да не бъдем снизходителни към флагмана на Samsung и двата модела Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge, като това определено са два от най-добрите телефони на пазара, които можете да закупите в момента. Samsung са направили иновация в подхода с конструкцията и характеристиката на двата флагмана. Това прави още по-интересно сравнението между iPhone 6 и Galaxy S6.

Тук няма как да има само един победител, като миналата година в състезанието между Galaxy S5 и iPhone 6. Тази година ще е много по-различно, защото Samsung направиха иновация с изкарването на модела Edge на пазара.

Samsung Galaxy S6 срещу iPhone 6: Проектиране
Samsung Galaxy S6: дебелина 6.9 мм, 138 гр, алуминий Unibody и стъклен панел, Бяла перла / Черен Сапфир / Златно платинен / Син диамант

iPhone 6: 6,9 mm дебелина, 129 гр, анодиран алуминий обратно, Сив , Сребърен и Златен

Както iPhone 6 и Galaxy S6  радикално преосмислят  философията на дизайна на своите водещи телефони. Моделите iPhone 6 и iPhone 6 Плюс, показват забавено решение от страна на Apple да следват тенденцията на телефони с по-големи екрани. Промените наложени от  Samsung са дори повече от отклонение от предишните телефони. След години на съмнителни дизайн и материални решения, насочени към своето предпочитание и използване на пластмасово направени да изглеждат като нещо друго. Най-накрая Samsung могат да представят пред публиката си телефон, който практически отговаря на себестойността на продуктите от които е изграден. Новият Samsung Galaxy S6 е луксозно изработен телефон.

В резултат на това избора между двете е изключително труден !

Когато вземете в ръцете си Samsung Galaxy S6 и вие бързо ще забележите плоския алуминиев ръб и Gorilla Glass отзад. Пластмасата и текстурирани сменяема обратно от S5 са преминали напълно успешно и ние не ги подценяваме. A неотстраним обратно означава, че вече не може да сменяте батерията, но Samsung е добавил безжично зареждане. Един от най-грозните елементи на дизайна на S6 е издадената задна камера. Той не влияе на начина, по който използвате телефона, но щеше да бъде хубаво ако не беше толкова издадена.

Samsung Galaxy S6 срещу iPhone 6: Screen
Samsung Galaxy S6: 5.1-инчов, QHD „2K“ Super AMOLED, 577ppi, яркост 536 нита

iPhone 6: 4,7-инчов, 1334 х 750 IPS LCD, 326 PPI, яркост 504 нита

Размера е първата голяма разлика, когато се сравняват екрани. The S6 е значително с по-голям екран, което означава повече пространство за да се наслаждавате на вашите видеоклипове и сърфиране в интернет.

Следващият е резолюция. Galaxy S6 също се ползва от същия ъпгрейд резолюция като Galaxy Note 4 и като резултат е по-живописен от дисплея на iPhone 6 . Все още има дебат за това колко полезни 2K дисплеи са на малък екран и най-вероятно няма да оценяваме различията. Ако си отчаян за авангардни технологии тогава S6 е победител тук. Освен ако се вгледате много внимателно, макар че, няма да забележите разликата в яркостта.

Аксесоари за телефони не липсват и за двата модела,а още повече като калъф или протектор за Samsung Galaxy S6 или калъф за iPhone 6 са едно от най-търсените неща за двата модела.

Прочетете още тук -> Към страница 2