Обвинените за побоя над 17-годишния Румен отново застават пред съда

2
Добави коментар

Шестимата обвиняеми за жестокия побой над 17-годишния Румен Койчев днес отново се изправят пред Районния съд в Пловдив. Георги Иванов, Васил Мицкулев, Димитър Хорозов, Николай Петров, Виктор Радин и Спас Радичев са обвинени за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда на бития младеж. Трима от тях са непълнолетни.

На 3 януари 2015 г. един от феновете на „Локомотив“ (Пловдив) е минал пред заведението, където се случи инцидентът специално за да провокира феновете на „Ботев“ (Пловдив), в което са седели те, като им е показвал неприлични жестове. Идеята била те да излязат и да се стигне до бой.

Всички обвиняеми се изредили да ритат Румен дори след като момчето е лежало в безжизнено състояние на земята, стана ясно при първото заседание по делото на 21 април.

Съдебно-психиатричната експертиза сочи, че нападателите не са били невменяеми и всеки е съзнавал добре какво върши. Въпреки това побоят е нанесен в съизвършителство, по хулигански подбуди и без мотив, бе становището на прокуратурата.

Ако се докажат обвиненията срещу шестимата, тримата пълнолетни могат да получат от 2 до 10 години затвор, а за непълнолетните наказанието се редуцира на 1 до 3 години лишаване от свобода.