Танцов пърформънс на стадион „Васил Левски“ дава старт на срещата „Адвокати на танца“

7
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Първата международната застъпническа среща за съвременен танц „Адвокати на танца“ ще се открие на 13 май с отворен за публиката пърформънс от 16:45 пред централния вход на Национален стадион „Васил Левски“ в София и ще продължи до 15 май, съобщават организаторите.

В изпълнението ще се включат представители от България, Словения, Германия, които ше представят посланията на артистите от Югоизточна Европа и България. Чрез танцови решения, нестандартна сценография и музика ще се проследят процесите в танцовото изкуство.

Организатори на проекта са Вили Прагер, Ива Свещарова, Ангелина Георгиева, Стефан А. Щерев, Венелин Шурелов, Галина Борисова, Гизела Мюлер, Драгана Алфириевич и Деян Срхой. Според тях срещата е необходима заради интензивното развиване на независимата сцена в съвременните изкуства в столицата.

Специални гости ще бъдат кметът на София Йорданка Фандъкова и представители на общини и министерства от балканските страни, артисти, мениджъри, директори на културни институти и посланици, а работните сесии на срещата ще се проведат на 14 и 15 май в Център за култура и дебат „Червената къща“.

„Адвокати на танца“ е пространство за диалог и взимане на решения между експерти, работещи в културния сектор, представители на институции, политици, културни оператори и артисти в сферата на съвременния танц от България, Балканите и Европа.

Срещата ще даде начало осмото издание на международния фестивал за танц и пърформънс „Антистатик“, чиято пълна програма може да се следи във Фейсбук и в официалния му сайт. Билети за всички представления могат да се намерят на касата на Център за култура и дебат „Червената къща“, а подробна информация за другите каси и за осигурения транспорт до НБУ може да се намери в сайта на фестивала.

Номинирай до 15 май и кандидатствай до 31 май!
capital.bg/next

Докажи, че си Next Generation мениджър и спечели EMBA стипендия

Ако сте на възраст до 35 г., работите в България и заемате управленска позиция от поне 2 години,
кандидатствайте в конкурса за млади мениджъри и преприемачи Next Generation.
Това е вашият шанс да минете на следващото ниво и да спечелите титлата „Най-добър млад мениджър“,
както и пълна Executive MBA стипендия на стойност 14 500 евро. Крайният срок е 31 май.

Повече информация за конкурса и съпътстващите събития, както и онлайн формите за кандидатстване и номиниране, можете да намерите на capital.bg/next.